Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
I on bi kao i Messi

Modrić za Novu TV: "Dalić je super, on nas je podigao, a u Rusiji nam je cilj proći skupinu"

Reporter Nove TV Milan Stjelja razgovarao je s Lukom Modrićem nakon dodjele nagrada na trofeju Nogometaš.

Luka Modrić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Otkako je Nogometni sindikat osnovao nagradu Trofej Nogometaš, svaki put je Luka Modrić proglašen najboljim hrvatskim igračem. Bilo je tako i ove nedjelje u zagrebačkom hotelu Westin gdje je, nakon novog dobivenog priznanja, s Modrićem razgovarao reporter Nove TV Milan Stjelja.

"Uvijek je posebno za mene dobiti ovakva priznanja od struke, hvala im još jednom na ovoj za mene posebnoj nagradi, već šesti put."

Sve to stiglo je na kraju fantastične sezone za Modrića osobno i Real Madrid koji je osvojio treći put uzastopno Ligu prvaka. Da li tek sada dolazi svijest o tome što ste uspjeli ostvariti?

"Vjerojatno mi svi skupa još nismo svjesni što smo napravili, a tako će vjerojatno i biti sve dok se bavimo ovim sportom. To je nešto nevjerojatno, pogotovo u današnjem nogometu gdje je ogromna konkurencija, gdje se ulaže dosta novaca. Obraniti titulu je bilo nešto fenomenalno, a osvojiti ju treći put je van svih očekivanja."

Možete li nam otkriti onda kako ste to proslavili u momčadi - je li bilo svaki put isto ili različito?

"Pa svaka je posebna, ova La Decima koju smo osvojili nakon 12 godina je možda malo posebnija, ali i svaka druga je za mene bila posebna i važna."

"Radimo dosta, na dobrom ssmo putu"

Možete li s reprezentacijom prebaciti taj recept iz Reala? Može li Rusija biti lijepa završnica po pitanju reprezentativnog dijela sezone?

"Ja se nadam da može, naša vjera i očekivanja su velika uoči svakog natjecanja. Kako od 1998. niti jednom nismo prošli grupu na svjetskim prvenstvima i igrali smo, po meni, otkako sam ja tu, jako loš nogomet. Nadam se da će se to promijeniti, da ćemo ispuniti taj prvi cilj, to je prolazak skupine, a onda i uz malo sreće otići par koraka dalje. Bit će jako teško, grupa je teška i komplicirana, ali imamo dobru ekipu, vjerujemo u nas i da ćemo ispuniti kako naša tako i očekivanja naših navijača."

Kako vam djeluje izbornik Dalić?

"Super, on je došao u jako teškom trenutku za nas. Podignuo nas je prije svega psihološki i ostvario dvije velike pobjede protiv Ukrajine i Grčke. Radimo dosta, mislim da smo na dobrom putu i da će se to vidjeti na našim prezentacijama na Svjetskom prvenstvu."

Za kraj, Lionel Messi je rekao da bi veliku većinu, ako ne i sve svoje trofeje s Barcelonom zamijenio za naslov svjetskog prvaka s Argentinom. Bi li ti to učinio sa svojim trofejima osvojenim u dresu Reala?

"Pa ja bih ih isto sigurno dosta zamijenio za uspjeh s Hrvatskom", zaključio je Modrić.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider