Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
najavio promjene u postavi?

Lovren poslao poruku Argentini: "Znamo s velikima, bit će im teško s nama"

Dejan Lovren bio je među najboljim igračima hrvatske reprezentacija u pobjedi nad Nigerijom...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon sinoćnje utakmice i pobjede hrvatske reprezentacije nad Nigerijom, porazgovarali smo u miks zoni s Dejanom Lovrenom, jednim od najboljih igrača utakmice.

"Pokazali smo iskustvo koje napokon svi imamo, jer nakon toliko godina i prvenstava na kojima se nismo dobro otvorili na početku, sada je napokon to došlo. Ali, nema previše prostora za euforiju, idemo korak po korak, idemo se sada pripremiti za Argentinu", kazao nam je Lovren.

Hrvatska obrana bila je na visokoj razini, Nigerijci nisu imali konkretnijih prigoda.

"Kad kažemo obrana, to je cijela momčad. Stali smo u čvrsti blok i bilo ga je teško probiti. Kad tako stanemo, mislim da će svima biti teško. Bit će teško i Argentini, a mi ćemo imati uvijek nekih svojih šansi. Sveukupno gledajući, moramo biti zadovoljni na svim pozicijama".

Nakon remija Argentine i Islanda, Hrvatska ima praktički sve u svojim rukama, ne samo prolaz skupine nego i prvo mjesto.

„To je istina, sad je pritisak na Argentini. Vjerujem u ovu momčad, naše znanje i iskustvo, mi znamo igrati protiv velikih momčadi.“

Izbornik je press-konferenciji kazao da je stoperski par odigrao bez pogreške. Kako to komentirate?

„Ne volim izvlačiti pojedince na površinu, ali moram reći da smo fantastično kao cijela momčad stali u taj blok, bilo nas je teško probiti. Znali smo da imaju dosta čvrste napadače, pogotovo taj Ighalo, protiv kojeg sam igrao nekoliko puta u Engleskoj.

Znali smo što očekivati protiv takvih igrača, posebice njihovih napadača. Mislim da su bokovi odradili svoj posao, Vrsaljko i Strinić, također i krila prema naprijed, a da o veznom redu i ne pričam.“

Očekujete li istu hrvatsku zadnju liniju i protiv Argentine?

„A stvarno ne znam, idemo korak po korak, trener ima neke svoje zamisli, vidjet ćemo što će biti“, kazao je Lovren i dao naslutiti da će ipak biti nekih promjena za Nigeriju.

Pitanje je samo kakvih?

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider