Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Brojka stalno raste

Hrvati se slijevaju u Kalinjingrad sa svih strana: ''Mandžo je naš ljubimac, isti je kao i djed''

Navijači hrvatske reprezentacije pristižu u Kalinjingrad sa svih strana. Sinoć se na Trgu pobjede u središtu grada okupila manja grupa hrvatskih navijača, a do jutra je narasla na zavidnu brojku.

Galerija Hrvatski navijači u Kalinjingradu (GOL.hr) Hrvatski navijači u Kalinjingradu (GOL.hr) Novinar GOL.hr-a Ivica Medo s hrvatskim navijačima (GOL.hr) Hrvatski navijači u Kalinjingradu (GOL.hr)

U šetnji gradom na svakom koraku nailazimo na policijske kontrole, ali i na navijače s hrvatskim obilježjima. Jutros smo naletjeli na jednu skupinu čak i u našem hotelu koji je smješten na periferiji grada.

''Došli smo kombijem iz Odžaka. Vozili smo 20 sati, bilo je zabavno, nije bilo nikakvih problema'', kazivali su nam Marin i Dragan.

''Ja sam stigao iz Njemačke prvo u Odžak, a onda sam se s dečkima odmah uputio u Kalinjingrad. Uzeo sam godišnji, nije baš jednostavno proći toliki put, ali nema umora kada igra hrvatska reprezentacija'', kaže Dragan.

''Idemo na sve utakmice hrvatske reprezentacije, bili smo i na Euru u Ukrajini i Poljskoj, pa u Francuskoj, ma idemo svuda gdje igra Hrvatska'', pričaju nam navijači koje smo susreli u hotelu.
Glavnina skupine je iz Bosanske Posavine, iz rodnog kraja oca i djeda hrvatskog reprezentativca Marija Mandžukića.

''Mandžo je naš ljubimac, njegovi su iz Pruda. Poznajem mu i oca i majku, poznavao sam mu i djeda. Mandžo je isti on'', kaže vođa navijačke skupine Josip Grgić.

Kako mislite isti? Fizički ili...

''I fizički, a i prgav je kao i on'', smijući se odgovorio je Grgić.

''Neće jabuka daleko od stabla'', ubacio se netko iz skupine.

Koja je poruka navijača igračima?

''Vidimo da se puno priča tko će igrati, tko neće igrati... Nije da to nije važno, ali tko god igrao, mora ostaviti srce na terenu, to je najvažnije. Ako bude tako, onda ćemo najvjerojatnije slaviti'', dodaju uglas.

Kakve su prognoze?

''Pobjeđujemo!''

Većina je prognozirala pobjedu od 2:0, dvojica 4:0, a jedan 1:0.

''Nije da je važno tko će zabiti, ali ako baš moramo odabrati, nek' odluči naš Mandžo'', poželjeli su Posavljaci i razgovor zaključili žestokim navijanjem.

Najvažnije je da Hrvatska pobijedi na otvorenju, vjerujemo da će u tom slučaju dalje sve biti puno lakše.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider