Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"nogomet je igra u kojoj..."

Najpoznatija nogometna "poslovica" 28 godina kasnije dobila svoj nastavak: Lineker još jednom oduševio!

Gary Lineker osvježio je i unaprijedio svoju legendarnu izjavu iz 1990. godine o nogometnu i Nijemcima.

Toni Kroos slavi pobjednički pogodak (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Jedna od najpoznatijih izjava u nogometu datira iz 1990. godine i trenutka nakon polufinala Svjetskog prvenstva u kojem je Njemačka pobijedila Englesku boljim izvođenjem jedanaesteraca, nakon što je 120 minuta utakmice završilo rezultatom 1:1. Gary Lineker, bivši engleski reprezentativac koji je zabio pogodak na toj utakmici, izjavio je tada sljedeće:

"Nogomet je jednostavna igra u kojoj 22 igrača jure loptu 90 minuta, a na kraju uvijek pobijede Nijemci".

Gotovo 28 godina kasnije, nakon što je Njemačka pogotkom Tonija Kroosa u petoj minuti sudačke nadoknade s igračem manje pobijedila Švedsku i ostala u igri za osminu finala Svjetskog prvenstva u Rusiji, Lineker je na svom Twitteru napisao:

"Nogomet je jednostavna igra u kojoj 22 igrača jure loptu 82 minute, onda Nijemci dobiju crveni karton, pa onda 21 igrač juri loptu još 13 minuta i na kraju Nijemci nekako jeb... pobjede".

Njemačka je, barem za sada, uspjela ostati u turniru, iako je do pred posljednje sekunde utakmice djelovalo da će biti u milosti i nemilosti Meksika, koji je vodeća reprezentacija u skupini sa šest bodova, ali i dalje nije siguran za prolaz!

Naime, ukoliko Švedska pobijedi Meksiko, a Njemačka Koreju, zatvara se krug tri reprezentacije sa šest bodova i u tom slučaju odlučuje gol-razlika.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider