Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Analize utakmice

Francuski mediji puni hvalospjeva o Hrvatskoj, ali bivši reprezentativac otkriva: "Ako ovo uspijemo napraviti, naslov je naš"

Francuski mediji danas su se raspisali o velikom uspjehu hrvatske nogometne reprezentacije pa su tako novine prepune hvalospjeva među kojima prednjače oni Mariju Madžukiću.

Mario Mandžukić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Le Monde ističe kako je „Super Mario“ Hrvatskoj osigurao plasman u finale te pogotkom u sekundi uništio snove Engleske o povratku trofeja kući.

Ipak, podsjećaju kako se Hrvatska nije prikazala u najboljem svjetlu te da nije mogla nametnuti svoj stil igre i razviti kvalitetu.

Smatraju kako u tome leži ključ savladavanja i posljednje prepreke do naslova.

„Prednost naše momčadi očita je, pogotovo ako uzmemo u obzir činjenicu da smo od početka bili jedna od momčadi s fizički najjačim predispozicijama“, piše Le Monde.

Sportski novinari prepuni su hvale za Dejana Lovrena i Domagoja Vidu, koji su odradili odličan posao te blokirali engleskog napadača Harryja Kanea.

Francuze se dojmila i pozitivna i obiteljska atmosfera Vatrenih koju nije bilo moguće ne primijetiti na terenu.

Bivši francuski reprezentativac Johan Micoud za L'Equipe piše kako stil hrvatske igre odgovara Francuzima, ali naglašava da se Vatrene ne smije podcijeniti.

„Oni su stvarno odlična momčad i sjajno su igrali tijekom prvenstva. Lijepo razvijaju igru i imaju izvrsne igrače svjetske klase. U grupnoj su fazi dokazali svoju snagu, dok su se u eliminacijskoj fazi dokazali i kao zreli i borbeni igrači željni pobjede. Hrvati imaju lijepo organiziranu igru kada su u posjedu lopte, stoga bismo im trebali loptu što prije oduzeti i forsirati kontru. Ako to uspijemo napraviti u nedjelju, vjerujem da je naslov naš“, naglasio je Micoud.

Mediji u Francuskoj pišu kako je hrvatska nogometna reprezentacija zbog tri pobjede u produžecima praktički odigrala utakmicu više što je „iscrpilo ključne igrače“.

Legendarni francuski izbornik Didier Deschamps izjavio je pak kako Francuzi u nedjelju po pobjedu idu pod svaku cijenu.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider