Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
prijeti im suspenzija

FIFA pokrenula disciplinske postupke protiv albanskih Švicaraca, ali i HNS-a

FIFA je pokrenula disciplinske postupke protiv švicarskih reprezentativaca albanskih korijena zbog slavlja pogodaka u utakmici protiv Srbije.

Granit Xhaka (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Disciplinska komisija FIFA-e pokrenula je istragu protiv švicarskih reprezentativaca Granita Xhake i Xherdana Shaqirija zbog proslave pogodaka u pobjedi Švicarske nad Srbijom 2:1. Obojica su u proslavi gestikulirali dvoglavog orla, simbol albanske zastave, odakle vuku njihovi korijeni.

Istovremeno, pokrenuta je istraga i protiv Srpskog nogometnog saveza zbog divljanja navijača za vrijeme utakmice, te isticanja političkih i uvredljivih poruka. Pokrenut je i postupak protiv izbornika Mladena Krstajića i njegove izjave nakon meča:

"Nažalost, samo Srbi su izgleda osuđeni na selektivnu pravdu. Nekad prokleti Haag, a danas u nogometu VAR".

Xhaki, Shaqiriju i Krstajiću prijete novčane kazne, pa čak i suspenzija za posljednje kolo natjecanja po skupinama. Švicarci nakon dva kola imaju četiri boda i čistu situaciju u kojoj ne smiju izgubiti od Kostarike u posljednjem kolu i prolaze dalje.

S druge strane Srbija mora pobijediti Brazil ako želi izboriti osminu finala Svjetskog prvenstva.

Kad smo već kod pokretanja disciplinskih postupaka FIFA-e, pokrenut je i jedan protiv argentinskog i hrvatskog nogometnog saveza zbog nekoliko incidenata navijača za vrijeme utakmice Hrvatske i Argentine u Nižnji Novgorodu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider