Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
kako ih nije sram?!

FIFA ponovno kaznila HNS i oštro upozorila Subašića zbog majice s Hrvojem Ćustićem

FIFA je kaznila HNS zbog promoviranja neovlaštenog proizvođača pića, te poslala oštro upozorenje vrataru Subašiću zbog iskazivanja "privatnih poruka".

Danijel Subašić (Foto: AFP) (Foto: Afp)

FIFA-ina disciplinska komisija kaznila je HNS sa 70 000 švicarskih franaka zbog prikazivanja pića neovlaštenog proizvođača. Dugogodišnji FIFA-in partner Coca-Cola ima ekskluzivna prava za opskrbu na stadionima Svjetskog prvenstva i samo se njezini proizvodi smiju vidjeti na utakmicama.

Uz to, FIFA je poslala oštro upozorenje HNS-u i vrataru Danijelu Subašiću zbog majice koju nosi ispod dresa. Podsjetimo, Daniel već 10 godina nosi majicu s likom Hrvoja Ćustića, njegovog najbolje prijatelja koji je tragično preminuo u Zadru 2008. godine, nakon što je za vrijeme utakmice glavom udario u betonski zid.

FIFA navodi da je Subašić prekršio kodeks odijevanja "iskazivanjem privatnih poruka".

Ovo nije prvi, a ni posljednji slučaj u kojem FIFA pokazuje hladnoću kada su ovakve stvari u pitanju. Jedno je kazniti ruski savez zbog navijača koji je na tribinama imao transparent "Heil Hitler" (10 000 švicarskih franaka), a druga je stvar kazniti nekoga, jer crpi snagu iz najboljeg prijatelja od najranijih dana svoje karijere.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider