Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
strahuju s razlogom

Evo čega se najviše boje Argentinci i kakvu zamku spremaju Vatrenima!

Osim sudara velikih zvijezda, okršaj Hrvatske i Argentine donijet će i taktičko nadmudrivanje na travnjaku stadiona u Nižnjem Novgorodu.

Islandski nogometaši u skoku protiv Argentine (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Hrvatska ima najveću kvalitetu u veznom redu, ali argentinski stručni stožer na čelu s izbornikom Jorgeom Sampaolijem ponajviše strahuje od hrvatske nadmoći u zračnim duelima.

Argentinci strahuju od prekida, a jasno je i zašto

„Hrvati su u prosjeku dosta viši od Argentinaca. U prvoj postavi imat ćete samo jednog igrača ispod 180 centimetara, a to je Luka Modrić, dok je većina Argentinaca tek nešto viša od 170 centimetara“, nekoliko sati prije utakmice tumači nam grupa argentinskih novinara s kojima smo popričali u medijskom centru stadiona u Nižnjem Novgorodu.

„Sampaoli je posebno uvježbavao obranu u prekidima. Tu najveći posao moraju odraditi argentinski specijalisti za skok igru Otamendi i Mercado, ali morat će im i drugi pomoći.“

Argentinci ističu da je hrvatska visina mač s dvije oštrice. Može biti prednost, ali i nedostatak.

„Hrvati su viši, ali su i sporiji. Sampaolijev plan je iskoristiti okretnost i hitrinu argentinskih igrača. Ako Hrvati krenu naprijed kod prekida, Argentina će pokušati sve da razvije brzu kontru“, pričaju nam argentinske kolege.

Bez Pavona od prve minute

Kažu da je izgledno kako Sampaoli ipak neće krenuti s 22-godišnjim krilnim napadačem Boce Juniorsa Cristianom Pavonom od prve minute.

„Nije još sigurno, ali tako se čini. Sampaoli se boji da Pavon ne izgori. Misli da je internacionalno neiskusan da bi mu se navalila na leđa tolika odgovornost. Čini se da će krenuti s nekim iskusnijim igračem, vjerojatno s Mezom, a Pavon će vjerojatno ući u drugom dijelu“, kažu nam argentinske kolege koji nisu sigurni da je to dobra odluka, jer Argentina, kažu, nema u ovoj utakmici što čekati, mora napasti i pobijediti.

Sampaoli je na jučerašnjoj press-konferenciji potvrdio da će Gauči zaigrati s trojicom braniča u zadnjoj liniji. Sustav će najvjerojatnije biti 3-4-3, ali to je samo forma, kako je naglasio, sadržaj može biti puno drugačiji. To znači da će se sustavi prilagođavati stanju na travnjaku i situaciji.

Tranzicija će biti ključ uspjeha

Kao i uvijek u nogometu, tranzicija će biti ključna, tko se bude bolje branio i izlazio u napad s više igrača, taj će imati veće šanse za pobjedu.

Lionel Messi će nominalno krenuti na desnoj strani napada, ali najveća zvijezda Argentine ima potpunu slobodu kretanja i bit će ga svuda po terenu.

Vidjet ćemo kako će ga čuvati hrvatski vezni red i obrana, a svoj obol zaustavljanju Messija najvjerojatnije će morati dati i Danijel Subašić. Da bi se zaustavilo Messija i ostatak argentinske momčadi, vratar obično mora nešto obraniti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider