Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Nismo sigurni je li ovo čudo, znanost..."

Englezi pod neviđenim pritiskom: Mediji i navijači očekuju sigurnu pobjedu protiv ''umorne'' Hrvatske

Pritisak engleskih medija je strašan jer svi očekuju pobjedu protiv Hrvatske.

Engleski navijač (Foto: AFP) (Foto: Afp)

''Nemojte biti pilići'', poručili su otočki mediji nogometašima engleske reprezentacije uoči polufinala Svjetskog prvenstva i susreta protiv Hrvatske.

Za Engleze to je najvažnija utakmica u posljednjih 28 godina, otkako su na SP-u Italiji 1990. godine bili četvrti.

U Italiji su ih u polufinalu zaustavili Nijemci nakon izvođenja jedanaesteraca, a potom su u susretu za broncu izgubili od domaćina Italije.

Novu priliku čekali su duže nego mi. Hrvatska je zadnje i do sada jedino polufinale imala prije točno 20 godina. Za razliku od Engleza koji su bili četvrti, Vatreni su SP u Francuskoj 1998. okončali pobjedom u susretu za broncu. No Gordi Albion može se pohvaliti i svjetskom krunom iz 1966.

Pritisak engleskih medija je strašan. Svi očekuju pobjedu protiv Hrvatske koja je, po njima, umorna i spora naglašavajući kako se momčad Garetha Southgatea ne treba plašiti ove Hrvatske.

"Pokopali smo duhove i ponovno naučili voljeti svoju momčad i sad nam dovedite Hrvatsku', poručuju otočka pera.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:

Očekuje se i invazija engleskih navijača na Moskvu. Premda Englezi na ovom prvenstvu nisu bili u brojkama kao na dosadašnjim prvenstvima, očekuje se kako će ih u Moskvu doći oko 10.000.

"Ne znam što je Gareth Southgate rekao dečkima, ali neka tako i nastavi. Igraju sjajno i vjerujem kako možemo do kraja," kazala je engleska legenda Paul Gascoigne za Sky Sports.

"Dečki su neustrašivi," dodao je Gazza. Njegov bivši suigrač iz redova Gordog Albiona Stuart Pearce je u razgovoru za The Sun poručio kako ga impresionira jedinstvo među igračima: "Imamo skupinu mladih ponosnih igrača prepunih samopouzdanja."

Dio medija zasluge za odlične engleske predstave u Rusiji pridao je i psihologinji Pippi Grange, koju je Southgate priključio svom timu stručnjaka.

Ona je engleske igrače učinila hrabrima i neustrašivima, piše Times. "Dečki, sve je u glavama," poručila im je Grange.

"Dosta smo radili i puno nam je pomogla, zaista je sjajna," kazao je Dele Alli, dok je Ashley Young dodao: "Mentalna snage momčadi iznimno je važna."

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider