Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"Vjerujem u igrače"

Dalić za Dnevnik Nove TV najavio Engleze i otkrio kakvo je stanje s ozljedama: ''Nećemo tražiti izlike''

Izbornik Zlatko Dalić je za Dnevnik Nove TV komentirao aktualne događaje oko reprezentacije nakon plasmana u polufinale.

Zlatko Dalić (Foto: GOL.hr) (Foto: GOL.hr)

Hrvatska je nakon penala prošla Rusiju, a novi protivnik je Engleska koja čeka u polufinalu u srijedu. Izbornik Zlatko Dalić je za Dnevnik Nove TV komentirao stanje nakon utakmice te najavio susret s Englezima.

Nikada do ovog prvenstva hrvatska nije dobila utakmicu u produžecima, a onda je dobila dvije u šest dana. Kako to objasniti?

''Igrali smo dvije utakmice po 120 minuta protiv momčadi koje nisu našeg stila. Prilagodili smo se takvom načinu igre, defanzivi i dugim loptama, i dobili smo. To je karakter igrača, pokazali su snagu i moć, vjeruju u svoju kvalitetu.''

Nakon takve dvije utakmice, u kakvom su stanju igrači uoči polufinala protiv Engleske?

''Nisu baš u sjajnom stanju nakon te dvije teške utakmice, imamo samo tri dana da se oporavimo i posložimo malo drugačije. Međutim nećemo tražiti izlike u tome, ako ćemo sada kukati da smo ozlijeđeni i umorni, nismo trebali ni doći ovdje. Pred nama je borba za finale, morat ćemo naći energije, snage i volje. Nimalo laka utakmica, ali vjerujem u naše igrače, imaju snagu da izvadimo zadnji atom iz sebe."

Očekujete li da će Danijel Subašić i Šime Vrsaljko biti spremni?

''Nisam siguran, danas trebaju imati testove, vidjet ćemo što će biti. Bit će mi žao ako netko neće moći igrati, to bi bio veliki hendikep, ali imamo 22 igrača i tražit ćemo rješenja.''

Protivnik je Engleska, momčad koja je, kao i Hrvatska, prošla na penale osminu finala, pa vrlo uvjerljivo protiv Švedske.

''Oni su pokazali snagu i kvalitetu, imaju mladu momčad i mladog izbornika koji forsira dobar nogomet. Imaju opasnog Sterlinga, prvog strijelca prvenstva Kanea. Nimalo lagan protivnik, ali u polufinalima su ostale četiri najbolje momčadi. Ponavljam, veliki frajeri su otišli doma, ostali su radnici, ekipe koje imaju red, disciplinu i organizaciju.''

Koliko vidimo u engleskim medijima, dosta su optmistični i zadovoljni protivnikom, kažu možemo protiv Hrvatske koja se mučila s Danskom i Rusijom. Je li to dodatni motiv za vas?

''Razgovarat ćemo s njima poslije utakmice.''

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider