Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Impresivna biografija

Čovjek kojeg slavi cijela Hrvatska: ''Prije svega je prirodni vođa''

Zlatko Dalić je čovjek kojeg slavi cijela nacija. Trener s impresivnom biografijom, rođeni Livnjak, drugi je dom pronašao u Varaždinu.

Plakat podrške Zlatku Daliću (GOL.hr)

Zlatko Dalić je, kažu njegovi prijatelji i suradnici - čovjek koji okuplja, pa ih ne čudi i nogometna euforija za koju zasluge pripisuju i njegovom karakteru i znanju. Posebne simpatije još je jednom osvojio kada je odbio odgovarati stranim novinarima na engleskom, iz poštovanja prema hrvatskom jeziku.

Ponizan, a velik - tako na ulazu u Varaždin, slave izbornika. Plakat je postavio klub, u kojem s ponosom pokazuju njegove trofeje, ali i Dalićeve fotografije.

Prijatelji i suradnici, u njegov rezultat nisu dvojili.

''Ključni moment je njegova osobnost. On se otpočetka pripremao za svoje zanimanje, za svoj posao i to mu se sada vratilo'', rekao je prijatelj i predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek.

Vjerovao je i on u sebe, kada je s ove klupe igračku - zamijenio trenerskom karijerom.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:

S nogometnog terena kao igrač, Zlatko Dalić izašao je upravo ovdje u Varaždinu. Nikada nije zaigrao za nacionalnu izabranu vrstu, a sada je na korak da s reprezentacijom napravi rezultat bolji od Ćire Blaževića.

''Njega karakterizira, prije svega da je prirodni vođa, kao trener i kao igrač je bio takav da oko sebe okuplja, zrači pozitivnom energijom i nema zločestoće u sebi'', izjavio je Branko Ivanković.

Prije ovog, Dalić je napravio čudo u arapskoj ligi - i to s nizom od 25 pobjeda. S prekidom, na arapskom poluotoku ukupno je proveo pet godina. Iako daleko od supruge, dvojice sinova i majke -
Dalić je uvijek, kaže majka, bio prisutan.

''Uvijek zove. Ja sam strašno zadovoljna, puno se brine, više nego o poslu, brine se puno za nas, tako nekako je odgojen'', rekla je Kata Dalić.

Odgojen i rođen u Livnu, rano se otisnuo od kuće, a drugi dom - pronašao u Varaždinu, koji će mu, kažu, organizirati - vatren doček.

Kao i cijela Hrvatska, ali i rodno Livno...bit će uz njega i u srijedu, a nadaju se da će i njega i Vatrene - bodriti i u nedjelju.

Cijeli prilog pogledajte u priloženom videu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider