Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Podrška finalistima

I generacija '98. otputovala u Moskvu: "Kao ekipu treba ih dizati u nebesa. Emocije su do neba"

Hrvatska danas igra povijesnu utakmicu. Još samo nekoliko sati ostalo je do finala Svjetskog nogometnog prvenstva, a podršku "Vatrenima" u Moskvi pružit će i brončani nogometaši iz 1998. godine.

Galerija Bivši reprezentativci otputovali u Moskvu Bivši reprezentativci otputovali u Moskvu (Foto: Karla Trestenjak/dnevnik.hr) - 9 Bivši reprezentativci otputovali u Moskvu (Foto: Karla Trestenjak/dnevnik.hr) - 8 +6 Bivši reprezentativci otputovali u Moskvu (Foto: Karla Trestenjak/dnevnik.hr) - 7

Bivši reprezentativci noćas su odletjeli u Moskvu kako bi bodrili izabranike Zlatka Dalića i zajedno s njima slavili veliki uspjeh Hrvatske nogometne reprezentacije.

Kako javlja novinarka Dnevnika Nove TV Karla Trstenjak, koja je s bivšim reprezentativcima razgovarala oko 2 sat iza ponoći na zagrebačkom aerodromu, oni kažu da zajedno s dečkima proživljavaju uzbuđenje i pomno prate svaki njihov pokret. Poželjeli su im sreću i uvjereni su u snagu i sposobnost Vatrenih.

Silvio Marić na aerodromu je poručio kako je ovo što se dogodilo nestvarno i čestitao treneru, suigračima i stručnom stožeru.

Priznaje da ni sam nije mogao naslutiti da će Hrvatska zaigrati u finalu.

"Mislim da je Francuska najjača ekipa i da će biti velika prepreka. Uz malo sreće i dobre igre mislim da ćemo osvojiti, 1:1 i u produžecima ćemo zabit gol, 2:1 na kraju i čisto dosta", prognozirao je rezultat i na kraju poručio kako misli da je ovo pokazatelj da se u budućnosti treba ulagati u sport.

"Ovakvu promociju nitko ne može napraviti", zaključio je.

Ardian Kozniku rekao je kako je osjećaj fantastičan i da jedva čekaju stići u Moskvu.

"Atmosfera znamo kakva će biti. Dečki su napravili velik posao. Optimist sam da ćemo pobijediti, igrači su nam dali tu nadu i pokazali da zaslužuju to. Igrali su fantastično i pokazali kvalitete", rekao je Kozniku.

U Rusiju je otputovao i Zoran Mamić koji je rekao kako se radi o čudu i također čestitao cijelom stožeru i igračima.

"I nama koji smo cijeli život u nogometu je to veliko priznanje. Kao ekipa su pobjeđivali i vraćali se iz neugodnih situacija. Treba ih dizati kao ekipu u nebesa. Emocije su do neba", rekao je Mamić koji rezultat nije htio prognozirati, ali silno želi pobjedu.

"Ne smijemo srljat i trebamo biti pametni, ali mi smo pokazali da smo dobri kvalitetni i da možemo. Čudo što sportaši hrvatski rade rezultatski i na promociji Hrvatske", rekao je i dodao kako se nada da će se sada donijeti odluka o gradnji barem jednog nacionalnog stadiona.

Na utakmicu je optutovao i pjevač Tomislav Bralić koji je rekao da je gledao sve utakmice i da sada mora vidjeti igrače i stisnut im ruku i čestitati.

"Ako pobijede pjevat ću na Crvenom trgu, makar sam, 'Kroacijo iz duše' te ljubim pa neka se čude", rekao je Bralić i dodao kako stvarno misli da će Hrvatska pobijediti.

PROČITAJTE I OVO --> Nekad i sad: 10 Vatrenih iz zlatne generacije koji su bili miljenici žena

U ponedjeljak, od 10:50, Nova TV gledateljima donosi višesatni prijenos u kojem će naše nogometaše pratiti od polaska iz Moskve do dolaska na glavni zagrebački trg, gdje će biti organiziran slavljenički doček. Bez obzira na rezultat finalne utakmice, Vatrenima se u Hrvatskoj priprema veličanstven doček, koji ćete moći pratiti i na portalima GOL.hr i DNEVNIK.hr.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider