Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
"modrić najbolji igrač SP-a"

Čovjek koji je posljednji vodio Englesku do velikog polufinala upozorava: "Ako se ne popravimo, Hrvatska će nas dokrajčiti"

Posljednji čovjek koji je odveo Englesku do polufinala velikog natjecanja upozorava englesku javnost.

Terry Venables i Steve McCLaren (Foto: AFP) (Foto: Afp)

Kao što je pjesma "Will Grigg's on fire" osvojila Europsko prvenstvo u Francuskoj prije dvije godine, tako je pjesma "It's coming home" (dolazi kući) postala hit u Rusiji ove godine. Pjesma engleskih navijača, koji zazivaju da se trofej svjetskog prvaka po prvi put nakon 1966. godine vrati u Englesku pjevuši se na svakom koraku, a od tog uspjeha dijele ju još samo dvije prepreke. Prva je - Hrvatska!

Hrvatska i Engleska igrat će u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji, a pobjednik će se boriti za trofej prvaka svijeta! Susret je na rasporedu u srijedu, s početkom u 20 sati.

Tko će vidjeti finale, Hrvatska ili Engleska?

Ukupno glasova:

Bivši izbornik Terry Venables, koji je predvodio Engleze do polufinala Europskog prvenstva 1996. godine, danas je dopisnik za Daily Mail, a uoči susreta s Hrvatskom imao je nekoliko zanimljivih mišljenja. Njegova Engleska bila je u posljednjem polufinalu velikog natjecanja, a sada ga izbornik Gareth Southgate ima priliku nadmašiti.

"Ovo je trenutak u kojem Gareth i ostatak njegova stožera mora smiriti strasti. Abnormalno učiniti normalnim. Rutine se ne smiju mijenjati. I najvažnije, moraju se jako dobro pripremiti za Hrvatsku. To je ultraopasna reprezentacija. Ambiciozna, nevjerojatno talentirana i predvođena najboljim nogometašem kojeg smo vidjeli u Rusiji - Lukom Modrićem", napisao je Venables.

"Nemam lijepa sjećanja kada je Hrvatska u pitanju. Ono što se dogodilo 2007. godine nikada neću zaboraviti (2:3 poraz od Hrvatske na Wembleyju). Najvažnija lekcija s te utakmice je sljedeća: Hrvatsku se ne smije podcijeniti. Ako ih podcijene, Hrvatska će uništiti engleski san o trofeju. To je upozorenje koje šaljem svima. Ako nastavimo napredovati kao u svakoj utakmici na ovom prvenstvu, nemamo razloga vjerovati da nećemo proći dalje u srijedu", napisao je bivši izbornik Engleske pa zaključio.

"Moramo nastaviti napredovati ili će nas Hrvatska dokrajčiti u polufinalu."

Posljednje polufinale Engleza na velikom natjecanju završeno je u polufinalu protiv Njemačke slabijim izvođenjem jedanaesteraca. Ne bismo imali ništa protiv ni da se to ovoga puta dogodi, pa makar još jednom morali prolaziti kroz cijelu dramu završnice, produžetaka i izvođenja penala...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider