Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Najviši u povijesti sporta!

'Napuhani' Real Madrid pohvalio se s rekordnim prihodom u prošloj sezoni!

Rekordnim se prihodom u prošloj poreznoj godini pohvalio madridski Real. Tijekom sezone 2010/11 obrnuli su u "kraljevskom klubu" čak 480.2 milijuna eura.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Riječ je o najvišoj sumi u svijetu sporta", pohvalili su se iz kluba u priopćenju.

Zaključno s 30. lipnjom ove godine madridski je klub ostvario rast od 8.6% u odnosu na prethodno jednogodišnje razdoblje.

Ostvareni pretporezni profit iznosi 46.8 milijuna eura, što predstavlja povećanje od 51.2% u odnosu na prethodno razdoblje, dok se neto-profit zaustavio na 31.6 milijuna eura, odnosno 31.7-postotnom povećanju.

Pogotovo su u Madridu ponosni na stanjivanje klupskog duga: u odnosu na prethodno razdoblje isti je reduciran za nemalih 30.6% premda klub i dalje duguje golemih 169.7 milijuna eura. Razlika u odnosu na prethodno razdoblje iznosi svejedno impresivnih 74.9 milijuna eura.

Prihodi kluba u prošloj poreznoj godini ravnomjerno su raspoređeni na stadionsku infrastrukturu (31%), televizijska prava (32%) i marketing (31%), dok šest posto otpada na prihode od turneja, prijateljskih utakmica i međunarodnih natjecanja.

Prosječan rast prihoda u madridskome nogometnom klubu od 1999. do danas iznosi 14% po godini. Spomenute 1999. godine klub je prijavio 118 milijuna eura prihoda.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Utakmicu po Utakmicu Utakmicu po Utakmicu

Nastavi čitati
divider