Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
A Ribery?!

Na pomolu nova nepravda: 'Zlatnu loptu mora dobiti Messi ili Ronaldo'

Po mnogima najbolji nogometaš svih vremena, Pele, smatra da bi za Zlatnu loptu, nagradu koja se dodjeljuje naboljem nogometašu godine, trebala konkurirati isključivo dva igrača.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Mnogo je solidnih igrača. Ali Zlatna lopta mora ići u ruke Lionelu Messiju ili Cristianu Ronaldu. Neymar bi tek mogao postati najbolji igrač svijeta, no zasada su ova dvojica otprilike četiri, pet godina ispred njega", rekao je Pele, te nastavio hvaliti svog sunarodnjaka.

"Hoće li Neymar postati Barcelonina legenda ne znam, ali vjerujem da je on jedan od najperspektivnijih igrača današnjice, iako još nema iskustvo kakvo posjeduju Messi i Ronaldo. Osam mjeseci koliko mu je još preostalo igranja u Španjolskoj prije početka Svjetskog prvenstva u Brazilu će mu jako dobro doći", zaključio je legendarni Pele.

Peleove riječi nagovještaj nove nepravde?

Messi, Cristiano Ronaldo i Neymar su se našli na skraćenom popisu 23-ojice nogometaša koji su još u igri za Zlatnu loptu. FIFA (Međunarodna nogometna organizacija) će 2. prosinca objaviti imena trojice finalista, nakon čega će 13. siječnja u Zürichu, u sklopu gala večere, objaviti ime pobjednika.

Posljednje četiri godine Zlatnu loptu je osvajao Messi (nepravedno ju je dobio za 2010. godinu nauštrb Wesleyja Sneijdera), a prije njega ju je za 2008. osvojio Cristiano Ronaldo. Ove je godine glavni favorit Franck Ribery, koji je bio najbolji igrač Bayerna u pohodu na trostruku krunu (Bundesliga, Liga prvaka i DFB Pokal), ali ne treba zaboraviti kako je i Sneijder se mogao podičiti s tim iz Interove šampionske 2010., kao i finalom SP-a s Nizozemskom, pa je nagrada svejedno otišla u ruke Messiju...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider