Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Tko će u finale?

Ždrijeb Europske lige: Rakitiću dobar ždrijeb, Juve na Benficu

Španjolska će sigurno imati sudionika u finalu Europa lige. Današnji ždrijeb u Nyonu spojio je Valenciju i Rakitićevu Sevillu u polufinalu, a drugi polufinalni par čine Juventus i Benfica...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Neće se dogoditi španjolski finale Europa lige, ali Španjolci će imati barem jednog sudionika u finalu. Jedan polufinalni par čine Sevilla i Valencia dok će o drugom finalisti odlučiti Juventus i Benfica.

Rakitićeva Sevilla i Valencia finale su osigurali impresivnim nastupima u uzvratima četvrtfinala, Sevilla je na svom stadionu svladala Porto s visokih 4-1 dok je Valencia nakon produžetaka eliminirala Basel nadoknadivši zaostatak 3-0 iz prvog susreta uzvratnom pobjedom 5-0.

Juventus i Benfica su već u prvom susretima četvrtfinala stigli do pobjeda, Talijani su u Lyonu svladali domaći Olympique 1-0 i na svom travnjaku su bili uspješni slavivši 2-1 dok je Benfica eliminirala AZ Alkmaar slavivši s 1-0 u Nizozemskoj te s 2-0 u Lisabonu.

Sevilla i Benfica bit će domaćini prvih susreta polufinala, a utakmice su na rasporedu 24. travnja i 1. svibnja. Finale će biti odigrano 14. svibnja na stadionu Juventusa u Torinu.(TS)

Europa liga, polufinale:

Sevilla - Valencia
Benfica - Juventus
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider