Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Odmah dva ždrijeba

Ždrijeb Europske lige: Rakitić blizu Hrvatskoj, bit će svega u osmini finala

U sjedištu UEFA-e u Nyonu obavljen je ždrijeb šesnaestine i osmine finala Europa lige, drugog po kvaliteti kontinentalnog natjecanja…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od zanimljivijih parova šesnaestine finala, izdvojimo da će Sevilla našeg Ivana Rakitića igrati protiv jednog od iznenađenja dosadašnje faze natjecanja - slovenskog predstavnika Maribora. Talijanski prvak Juventus, koji je prije nekoliko dana izgubio u Istanbulu od Galatasaraya i ispao iz Lige prvaka, vraća se u Tursku, a suparnik će mu u šesnaestini finala Europa lige biti Trabzonspor.

Dnjipro naših Nikole Kalinića i Ivana Strinića ide na Tottenham, a jedan od zanimljivijih parova čine član Premierlige Swansea i talijanski Napoli. Ukrajinski prvak Šahtar, naših Darija Srne i Eduarda da Silve, za suparnika će imati češkog predstavnika Viktroiju Plzen, dok će Dinamo Kijev s Ognjenom Vukojevićem i Domagojem Vidom na Valenciju. Kao zanimljiv par vrijedi istaknuti i onaj koji čine portugalski prvak Porto i njemački Eintracht iz Frankfurta našeg Srđana Lakića.

U osmini finala nam se smiješe atraktivni okršaji između Juventusa i Fiorentine, te Porta i Napolija, a postoji i mogućnost gradskog derbija između Seville i Betisa. (TS)

Parovi šesnaestine i osmine finala Europa lige:

Maribor / Sevilla - Betis / Rubin
Slovan Liberec / AZ Alkmaar - Anži / Genk
Lazio / Ludogorec - Dinamo Kijev / Valencia
Porto / Eintracht Frankfurt - Swansea / Napoli
Černomorec / Lyon - Viktoria Plzen / Šahtar
Dnjipro / Tottenham - PAOK / Benfica
Maccabi Tel Aviv / Basel - Ajax / Salzburg
Juventus / Trabzonspor - Esbjerg / Fiorentina

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider