Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Nikako da prestanu

Zabavljaju javnost: Pogledajte kako je Mourinho 'spustio' Pellegriniju!

Menadžer Chelseajevih nogometaša Jose Mourinho nastavio je verbalno prepucavanje putem medija s menadžerom Manchester Cityja Manuelom Pellegrinijem...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Sve je započelo Mourinhovim "piljenjem naopako" i izjavom da su Manchester City i Arsenal veliki konji, a Chelsea samo manji konj u utrci za premierligaškim naslovom. Pellegrini je na to odgovorio da Chelsea s obzirom na potrošnju ne smije bježati od uloge favorita.

"Možda Chelsea jest mali konj ako njegov menadžer tako misli. Ali ako i jest mali konj, onda je i jako bogati konj. To je klub koji je potrošio najviše novca u zadnjih deset godina, to je klub koji je potrošio najviše novca ove sezone, to je klub koji je potrošio najviše novca u zimskom prijelaznom roku", istaknuo je čileanski stručnjak.

Ubrzo je stigao odgovor od Portugalca...

"Pellegrini je komentirao način na koji trošimo novac. On je fantastičan trener i poštujem ga. Akademski gledano on je inženjer i ne treba mu kalkulator da bi shvatio. Mata je prodan za 37 milijuna funti, a De Bruyne za 18. To je 55 milijuna. Doveli smo Matića za 21 milijun i Salaha sa 11. To je 32 milijuna. Dakle, 55 minus 32 jednako je 23 milijuna. Chelsea je dakle u ovom prijelaznom roku poslovao s plusem od 23 milijuna funti. Ne treba mu kalkulator za to", rekao je Mourinho u svom karakterističnom stilu.

"City ima momčad za sada, ne za sljedećih 10 godina, nego za sljedeće tri ili četiri, punu iskustva i snage i ne treba se brinuti o financijskom fair-playu jer su trošili na ljeto. Smiješna je stvar što je iz mjeseca u mjesec govorio da nikad ne odgovara Mourinhu, ali je odgovorio. Ista je stvar bila i u Španjolskoj", dodao je Portugalac, koji je 2010. godine naslijedio upravo Pellegrinija na klupi madridskog Reala.

Nakon 25 odigranih kola Mourinhov Chelsea predvodi ligašku ljestvicu s bodom više od Arsenala i dva više od Manchester Cityja. O borbi za naslov Portugalac je rekao.

"Borit ćemo se da ostanemo tamo gdje jesmo. U utrci smo. Sviđa mi se biti na vrhu Premierlige. Imamo još 13 utakmica za odigrati i razlika između prvog i šestog mjesta je šest bodova. Stalno nastavljam govoriti da želim petoplasiranu momčad daleko od nas jer je mjesto u Ligi prvaka tako važno. Kada petoplasirani bude daleko, tada ćemo se usredotočiti na prva četiri mjesta, a onda imate bolje uvjete boriti se za naslov." (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider