Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Jedan klub je sve nadmašio

Za njih nema krize: Prisjetite se tko je najviše trošio posljednjih godina

Prijelazni rok u punom je jeku, a na svjetskom nogometnom tržištu nema ekonomske krize. Šeici i ruski oligarsi i dalje puno troše, a najnoviji veliki igrač, Monacov Dmitrij Ribolovljev zasada je najdubljeg džepa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prisjetimo se tko je najviše trošio posljednjih godina.

Jedna od najvećih zvijezda ovog transfernog roka, Kolumbijac Falcao, predstavljen je u Monacu. Uz njega je bio predsjednik kluba, Ribolovljev, koji je Atleticu na račun uplatio 60 milijuna eura.

"Projekt koji su mi predstavili je dugoročan, dvije do tri godine. Prve godine cilj nam je kvalificirati se u Ligu prvaka. Okupljena je izvrsna momčad, ovo je sigurno pobjednički projekt, a to je upravo ono što sam želio", rekao je Falcao.

A bit će i izvrsno plaćen, oko 14 milijuna eura godišnje. No, kupovina u Monacu još nije završila, a do sada su već potrošili 144 milijuna eura. U nogometnim krugovima padaju oklade hoće li Ribolovljev biti rekorder ovog ljeta.

Dosadašnja statistika pokazala je kako su novopečeni nogometni milijunaši u najrastrošnijim sezonama potrošili oko 160 milijuna eura na pojačanja.

Najrastrošniji su vlasnici Manchester Citya. Šeik Mansour nemilosrdno troši svaku sezonu, a najviše do sada iskeširao je u sezoni 2010/2011. kada je potrošio 182 milijuna i 450 tisuća eura.

Samo malo manje potrošio je Chelsea. Kada je stigao Mourinho, Abramovič je pokupovao kompletno novu momčad te u sezoni 2003/2004 potrošio 172 milijuna i 200 tisuća eura.

Ni bogati šeici iz PSG-a ne zaostaju puno. Klub za koji navija bivši predsjednik Sarkozy, ima velike ambicije, a koliko su velike pokazali su prošle sezone kada su potrošili 147 milijuna eura.

No, ipak još nitko nije nadmašio Real Madrid. Stvaranje Galacticosa i dalje je najskuplji nogometni projekt u povijesti. U sezoni 2009/2010. potrošili su vrtoglavih 257 milijuna i 400 tisuća eura. U to je uračunat i najskuplji transfer svih vremena, Ronaldov od 94 milijuna, a tada su došli i Kaka, Benzema, Alonso...

Bit će zanimljivo zbrajati krajem ovog ljeta, transferni rok završava 31. kolovoza.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider