Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
O njemu će se još pričati

'Stvarno je nevjerojatan': Je li ovo nova belgijska senzacija?

16-godišnji veznjak Anderlechta, Youri Tielemans, novi je veliki talent u moru belgijskih igrača koji su posljednjih godina zaludjeli nogometni svijet…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Novi 'wunderkind', kako mu već tepaju tamošnji mediji, još je na početku svoje profesionalne karijere. Lani je debitirao za prvu momčad Anderlechta i od tada njegovi suigrači imaju samo riječi hvale. Jedan od njih je i Anthony Vanden Borre.

''Stvarno je nevjerojatan i mislim da će daleko otići'', rekao je nekada veliki belgijski talent, koji je uz Kompanyja bio ponajveća nada svoje generacije.

''Vidjeti ga kako igra sa 16 godina, mogu samo reći da je bolji nego što smo bili Kompany i ja u tim godinama. Znam da je to veliki kompliment, ali jednostavno je istina'', izjavio je Vanden Borre.

Youri Tielemans je u kratkom vremenu 'eksplodirao' u Anderlechtu i za njega su već pokazali interes bogati europski klubovi, među njima i Manchester City. Klub s Etihada navodno je za njega spremna iskrcati oko šest milijuna eura.

Talentirani Belgijac na vrijednosti je tim više što igra na poziciji centralnog veznog, sjajno barata s obje noge, dobro se kreće, eksplozivan je i ima fenomenalnu dugačku loptu.

''Sve radi u velikoj brzini na obje strane terena, jako je zreo, čak i više nego što je bio Kompany kad se probio u prvu momčad. U ovom trenutku ne igra puno, ali to je dobro za njega. Odrasta, prirodno se razvija i uči kako biti strpljiv'', objasnio je Vanden Borre.

Usporedba s Kompanyjem, vođom obrane vodeće momčadi Premiershipa i iznimno nadarene belgijske reprezentacije puno toga govori. Međutim, pred njim je, kao i mnogima drugim talentima, puno rada i samo rada ne bi li jednog dana potpuno razvio svoj potencijal.

Tielemans ima ono nešto, a bude li sve išlo svojim tijekom, Belgija će dobiti još jednog izvanrednog igrača na kojem će moći graditi optimizam.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider