Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Mandžo i Lovren na listi

Wengeru 120 milijuna eura za pojačanja: Ovo su igrači po koje ide Arsenal!

Trener Arsenala Arsene Wenger imat će na raspolaganju 120 milijuna eura za pojačanja u ljetnom prijelaznom roku, a prvi na listi želja su Mario Mandžukić, napadač Diego Costa iz Atletico Madrida i veznjak Julian Draxler iz Schalkea, objavili su danas britanski mediji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Wenger želi dovesti šest igrača, a u prvom redu dva klasna napadača, Mandžukića i Diega Costu, te jednog veznjaka. S obzirom da je Bayern navodno spreman prodati Mandžukića za 30 milijuna eura, da odštetna klauzula za Draxlera iznosi 42 milijuna, a za Diega Costu 38 milijuna eura, to je ukupno 110 milijuna eura, pa ispada da će ova trojka "pojesti" gotovo cijeli ovoljetni proračun za pojačanja.

Iako Bayern tvrdi da želi zadržati Mandžukića, njemački mediji ističu da će hrvatski napadač, premda je najbolji strijelac Bundeslige sa 17 golova, po svemu sudeći postati višak kad u ljeto u klub stigne Robert Lewandowski iz Borussije Dortmund. Trener Bayerna Guardiola, prema pisanju njemačkih medija, forsirat će Lewandowskog, te Thomasa Müllera i Marija Götzea kao "lažne devetke". S druge strane, Arsene Wenger već duže vrijeme pozorno prati Mandžukića.

Arsenal želi dovesti i stopera Southamptona Dejana Lovrena, budući da će klub vjerojatno napustiti belgijski reprezentativac Thomas Vermaelen. No, u utrci za Lovrena je i Liverpool, kojeg engleski mediji smatraju favoritom kad je u pitanju dovođenje hrvatskog stopera, a minimalna odšteta bit će 10 milijuna eura. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider