Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'To nikada nisam vidio'

Wenger u strahu od sudaca: Sjetite se samo Barcelone u dva navrata

Večeras su na rasporedu dvije uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka: Bayern dočekuje Arsenal, a Atletico Madrid Milan...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Nadam se da ćemo imati šansu igrati cijelu utakmicu 11 na 11", sarkastično je izjavio trener Arsenala Arsene Wenger uoči uzvratne utakmice osmine finala Lige prvaka s Bayernom.

"Nekoliko puta do sada smo u Ligi prvaka završavali utakmice s igračem manje i pod vrlo specifičnim okolnostima", aludirao je Wenger prije svega na crveni karton koji je u prvoj utakmici u Lodnonu dobio vratar Arsenala Wojciech Szczesny nakon prekršaja na Arjenu Robbenu, ali i na neke slučajeve iz ne tako daleke prošlosti.

Isključenja protiv Barcelone

Arsenalu su isključeni igrači u dva navrata protiv Barcelone, u finalu Lige prvaka 2006., kada je isključen Jens Lehmann, te u uzvratnoj utakmici osmine finala istog natjecanja 2011., kada je Robin van Persie dobio drugi žuti karton zbog nabijanja lopte nakon sučevog znaka. Van Persie je kasnije izjavio da nije čuo suca zbog buke na stadionu, ali to Arsenalu nije pomoglo.

"Nikada nisam vidio da je netko u Ligi prvaka isključen zbog sličnog razloga. Nadam se da nam se takve stvari više neće suditi", ističe Wenger kojem je tada suparnik na drugoj strani bio Pep Guardiola, današnji trener Bayerna.

Pravdu na Allianz Areni dijelit će norveški sudac Svein Oddvar Moen. Wenger smatra kako bi možda bilo bolje da utakmice ove razine sude suci iz najjačih liga.

"Oni imaju više iskustva i imaju veću šansu prozrijeti trikove koji mogu odlučiti utakmicu. Nije dobro za nogomet kada suci 'ubiju' utakmicu zbog sumnjivog isključenja", ističe Wenger.

Ozil konačno zabio

Mesut Ozil zabio je protiv Evertona svoj prvi pogodak od 8. prosinca prošle godine. Možda je to naznaka povratka u formu njemačkog reprezentativca koji je u prvoj utakmici u Londonu bio najveći tragičar utakmice. Ozil je propustio realizirati jedanaesterac u raznoj fazi utakmice, kada je Arsenal dominirao travnjakom, a onda je praktički nestao s terena.

"Neiskorišteni jedanaesterac mentalno je djelovao na njega. Potrebno je vrijeme da takva rana zacijeli. Protiv Evertona je zabio i proslavio pogodak s momčadi. Na Allianz Areni imat će šansu pokazati koliko vrijedi i riješiti se noćne more", nada se Wenger.

Kieran Gibbs neće biti u sastavu Arsenala zbog problema s gležnjem, dok se Laurent Koscielny oporavio od ozljede mišića. Nacho Monreal je ozlijeđen pa bi Thomas Vermaelen trebao zaigrati na poziciji lijevog bočnog.

Guardiola puše i na hladno

Arsenal je izgubio u Londonu 2:0, ali Wenger misli da njegova momčad ima snage nadoknaditi taj zaostatak.
"Prošle sezone smo pobijedili Bayern u Munchenu 2:0. Zamalo smo nadoknadili zaostatak od 3:1. Statistika je protiv nas, ali ne treba zaboraviti da smo 2003. pobijedili Inter u Milanu 5:1. Osim toga, pobjeđivali smo gotovo sve protivničke u Europi. Ako povedemo 1:0, sve će biti moguće. Evertonu smo u FA kupu zabili dva gola u posljednjih pet minuta. Stoga ne trebamo biti nervozni, moramo biti strpljivi i igrati do posljednjeg sučevog zvižduka", kaže Wenger.

Svjestan je toga i Pep Guardiola koji puše i na hladno.
"Imamo dobar rezultat iz prve utakmice, ali ništa još nije gotovo. Naš glavni cilj je da ne dopustimo Arsenalu da povede. Moramo ići na pobjedu, nije važno kako je prva utakmica završila", najavio je Guardiola.
Trener Bayerna nema problema sa sastavljanjem momčadi, ima na raspolaganju kompletan sastava. Izvan stroja je samo Badstuber koji se još nije oporavio od ozljede.

Seedorf vjeruje u preokret

U drugoj utakmici večeri Atletico Madrid na svojem Vicente Calderonu dočekuje Milan. Atletico je iz Milana donio pobjedu od 1:0, no rezultat vara, Milan je bio bolja momčad i imao je daleko više izglednih šansi za pogodak. No, "rossoneri" nisu imali raspoloženog realizatora, što ne znači da Kaka i društvo neće proraditi u Madridu.

"Mislim da imamo dovoljno moćnu momčad da uzvratimo Atleticu barem istom mjerom", tvrdi Clarence Seedorf. Trenera Milana je odmarao svoje najbolje igrače u posljednjoj utakmici u talijanskom prvenstvu. Milan je odavno izgubio realne šanse dokopati se Lige prvaka kroz prvenstvo, ali ne bi bilo prvi put da momčad koja slabo igra u domaćoj ligi u Ligi prvaka ode jako daleko pa i do samoga kraja.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider