Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

FOTO: Wenger i Hiddink u Londonu bodrili Hrvate

Slavni treneri promatrali su treninge u Nikeovom kampu u Lonodnu…

Arsene Wenger i Guus Hiddink nazočili su jučerašnjim treninzima mladih nogometaša u Nikevom nogometnom kampu u Londonu. Čim su se pojavili nastalo je komešanje, kako među novinarima tako i igračima na kojima se moglo vidjeti da su podigli ritam treninga. Svatko je htio iskoristiti jedinstvenu priliku i pokazati se u najboljem svjetlu pred očima slavnih trenera. To je i bila namjera Nikea kada je pokrenuo program Chance, u kojem je diljem svijeta sudjelovalo 75.000 mladih nogometaša bez profesionalnog ugovora, a na kraju se u Londonu na finalnom natjecanju okupilo stotinu najboljih.

>> EKSKLUZIVNO Van der Vaart: 'Modrić je igrač za Real i Barcu'

„Ima tu dobrog materijala“, kratko je dobacio novinarima Wenger nakon završenog treninga. Prije nego što je odjurio u skupocjenom Lexsusu francuski stručnjak se ispričao da ne može duže razgovarati s novinarima zbog obveza kojeg ga čekaju s Arsenalom. Guus Hiddink je pak ostao na čašici razgovora sa sedmom silom, ali o tome nešto kasnije.

Stijepo i Filip ostavili dobar dojam

Prvi radni dan hrvatskih predstavnika Stijepe Njirića i Filipa Zelića prošao je u skladu s očekivanjima. Obojica su odradili sve postavljene zadatke na visokoj razini, pa se može očekivati da će se barem jedan od njih probiti među šesnaest najboljih. Sutra ih očekuje još dva treninga, a zatim će stručni žiri odlučiti koja će 32 nastaviti s natjecanjem. Osmorica najboljih bit će nagrađena jednogodišnjim ugovorom s nogometnom akademijom Nikea, koja je pod stalnim povećalom skauta mnogih engleskih klubova, tako da je sasvim moguće da neki od njih potpišu profesionalne ugovore.

Wenger i Hiddink bodrili mlade nogometaše

Radilo se u četiri skupine po 25 igrača, a trener Arsenala i turski izbornik obilazili su skupine i razgovarali s trenerima, ali i igračima:

Bodrili su nas i komentirali dobre poteze“, otkrio nam je Filip, a Stijepo primjećuje kako se radi o jednostavnim ljudima:
„Uglavnom su se šalili s nama. Govorili su nam da se opustimo i zamislimo da igramo nogomet ispred svoje kuće.“
Hrvatski predstavnici dobro su bili raspoloženi što se tiče realizacije. Filip je bio u ulozi napadača, a Stijepo veznjaka. Nisu se igrale utakmice, igrači su bili pozicijski raspoređeni i često su dvije lopte bile u terenu.

„Ni sam ne znam koliko sam postigao golova“, kazao je Filip, dok je Stijepo svoje brojio i došao do brojke od sedam.
Nakon završenog treninga mladići su okružili slavne trenere koji su se strpljivo potpisivali na dresove i fotografirali s natjecateljima. Na licima im se moglo vidjeti kako uživaju šaleći se s mladim nogometaša. Čini se da je to dobar lijek za stres koji doživljavaju na radnom mjestu.

U Londonu je ovih dana dosta hladno. Temperatura se vrti oko ništice, tako da nije bilo lako trenirati nekoliko sati s kratkim pauzama. Engleski treneri držali su jak ritam kako bi držali igrače zagrijanima.

„Imali smo dva naporna treninga. Jedan ujutro i drugi popodne. No, ipak se osjećam dosta dobro“, kazao nam je promrzli Stijepo, koji dolazi iz sunčanog Dubrovnika, član je Konavljanina iz Čilipa.

Brazilci kao zidovi

Na natjecanju se okupilo stotinu talentiranih nogometaša iz cijelog svijeta. Konkurencija je doista žestoka.
„Ima jako dobrih igrača. Posebice su dobri Brazilci. Kad se zabiješ u njih kao da si se zabio u zid“, slikovito se izrazio Stijepo te dodao:

„Treninzi su ovdje puno zahtjevniji nego u klubu gdje igram. Kvalitetniji su i različiti. Naporniji su i fizički i psihički.“
Ni Filip se do sada nije se susreo s ovakvim metodama rada.
„Iskreno, osjećam se jako umorno. Druga je to razina treninga. Ipak se ovdje radi o profesionalcima“, kaže napadač NK Rudeš.

Obojica ističu ako su dali sve od sebe da se prezentiraju u najboljem moguće svijetlu.
„Vjerujemo u sebe i svoje mogućnosti. Nadam se da će jedan od nas otići do kraja“, poručio je Stijepo.
„Sutra će pasti odluka. Igrat ćemo osam na osam. Tu će se najbolje vidjeti tko je najbolji“, zaključio je Filip.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider