Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne da na svoje

VIDEO Želimo nogomet s više ovakvih tipova: To se zove karakter!

Napoli je u uzvratu polufinala talijanskog Kupa na svom terenu isprašio Romu s 3:0 i zasluženo otišao u finale ukupnim rezultatom 5:3...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gosti su na užarenom San Paolu odigrali možda i najlošiju utakmicu sezone, propustivši tako priliku da početkom svibnja na Olimpicu protiv Fiorentine love 10. trofej u Kupu, što nosi i srebrnu zvjezdicu na dresu. Roma je bila neprepoznatljivo anemična, što je Napoli znalački iskoristio pred očima klupske legende Diega Armande Maradone i nošen fanatičnom pjesmom svojih navijača.

A posebno je zadovoljstvo u konačnici bilo domaćih ultrasa, jer Napolitanci i Rimljani se, najblaže rečeno, ne vole. I nema taj animozitet isključivo veze s nogometom... Ne čudi što su tribine likovale, a po završetku susreta glasnije nego tijekom same utakmice uvredama 'častile' romaniste.

'Romano bastardo sei tu' ili u prijevodu 'Vi ste rimski gadovi' orilo se s tribina San Paola dok su Romini igrači napuštali travnjak. Većina njih to i nije doživljavala; kročili su tako razočarano, ali mirno prema svlačionici stranci Bastos, Torosidis, Castan, Ljajić...

Međutim, Romino dijete, rođeni Rimljanin i budući kapetan Daniele De Rossi, nakon teškog poraza nije mogao podnijeti i uvrede na račun svog grada i kluba. Čvrsto je zgrabio majicu Rome i u nekoliko navrata poljubio grb. Premda su Napolijevi navijači eksplodirali, odgovorivši zvižducima i uvredama njemu osobno, De Rossijev potez nikako nije bio provokacija. Samo iskazivanje hrabrosti i privrženosti, te dokaz karaktera.

I uistinu rijedak potez u današnjem nogometu, gdje je važnije imati blještave kopačke nego karakter i gdje se klupske boje mijenjaju za šaku eura više... (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider