Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO Stigao kraj simuliranju: Pogledajte revolucionarne kostobrane

Pametni potkoljenični štitnik, popularni kostobran, patentirala je britanska tehnološka kompanija Smallfry. Opremljen je senzorskim sustavom koji raskrinkava simuliranje nogometaša...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

''Svaki štitnik ima dva senzora i magneta. Jedan senzor potvrđuje da je noga suparničkog nogometaša blizu, a drugi reagira na sam kontakt. Samo u slučaju da se aktiviraju oba senzora, uključuje se alarm. Pokuša li igrač varati, neće se aktivirati senzor kontakta. Pokuša li se udariti sam drugom nogom, neće se aktivirati senzor neposredne blizine noge suparničkog igrača. Niti u jednom slučaju alarm se neće aktivirati'', objasnio je Andy Shaw, inovator iz Smallfrya zaslužan za nastanak proizvoda.

Senzori na štitniku reagirali bi u korelaciji sa snažnim magnetnim točkama koje bi nužno bilo stavljati na kopačke nogometaša. Sam bi sudac pak dobivao informaciju preko slušnog uređaja koji bi nosio. Temeljem nje, mogao bi sankcionirati simulante na koje je publika, pogotovo na Otoku, strahovito osjetljiva.

Prototip štitnika testiran je na jednome eksperimentalnom treningu u Londonu. Sudac na terenu, Jack Winter, nakon svega je rekao:

''Pitanje je što želi nogometna publika, a nogometna publika ne želi gledati simuliranje. Vrijeme će pokazati hoće li ovaj izum zadovoljiti svrhu i pomoći, ali ideja je vrlo interesantna.''

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider