Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Uh, ovo boli...

VIDEO - 'Šamar' od najvećeg rivala: Sunderland razbio Newcastle!

Nogometaši Sunderlanda pobijedili su velikog rivala Newcastle s 3:0 u derbiju okruga Tyne and Wear odigranom u sklopu 24. kola engleske Premierlige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zanimljivo, i prošle je sezone Sunderland slavio kao gost istim rezultatom, a ovo je prvi put nakon 1919. godine da je u dvije uzastopne utakmice na St. James' Parku postigao najmanje tri gola. Ujedno su Crne mačke slavile triput zaredom protiv Svraka u ligaškim okršajima prvi put nakon 1923.

Sunderland je u velikoj formi posljednjih tjedana. U posljednjih devet kola Premierlige poražen je samo jednom, a ove subote je do tri boda došao zahavljujući golovima Fabija Borinija (iz penala), Adama Johnsona i Jacka Colbacka. Newcastleu je ovo četvrti poraz u zadnjih šest kola.

U drugoj dosad završenoj utakmici West Ham je na svome Upton Parku pobijedio Swansea s 2:0, a oba je pogotka još u prvom poluvremenu postigao Kevin Nolan. U oba mu je navrata glavom asistirao Andy Carroll koji je u 59. minuti ostavio suigrače na cjedilu, dobivši crveni karton zbog udaranja Chica Floresa. Čekićarima to ipak nije odmoglo, uspjeli su sačuvati prednost i dokopati se tek druge pobjede u posljednjih 11 kola.

Premierliga, 24. kolo:

Newcastle - Sunderland 0:3 (Borini 19 - 11m, Johnson 23, Colback 80)

West Ham - Swansea 2:0 (Nolan 26, 45+1)

Kasnije:

Cardiff - Norwich

Everton - Aston Villa

Fulham - Southampton

Hull City - Tottenham

Stoke - Manchester United

Redoslijed: 1. Manchester City 53 (-1), 2. Arsenal 52 (-1), 3. Chelsea 50 (-1), 4. Liverpool 46 (-1)...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider