Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ne, nije riječ o Moyesu

VIDEO: Ozbiljni Mourinho našao novu 'žrtvu' i izazvao salve smijeha

Chelseajev menadžer Jose Mourinho iskoristio je konferenciju za novinare nakon pobjede nad Manchester Unitedom 3:1 kako bi još jednom istaknuo svoju veličinu. Prozvao je svoje kolege zbog kritiziranja sudaca.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jose Mourinho je tijekom karijere nebrojeno puta kritizirao suce i brojao im pogreške, naravno, na štetu njegovih momčadi. Dok je vodio Real Madrid, praktički je to konstantno činio. Međutim, ove sezone se odlučio promijeniti i prometnuti u prijatelja i zaštitnika sudaca u engleskoj Premierligi.

"Stalno govorim mojim igračima da moramo pomagati sucima, a ne otežavati im život. Neki drugi menadžeri igračima govore sasvim suprotno. Pritom ne mislim na Davida Moyesa, već na neke druge menadžere, čiji igrači jako otežavaju život sucima. Zbog njih suci donose pogrešne odluke i nalaze se na meti kritika", započeo je portugalski trener svoje izlaganje.

"Možda bi trebali imati neki sastanak menadžera sa sucima, kao što smo imali tijekom ljeta. Neki menadžeri su očito zaboravili na taj sastanak. Ja sam možda vrlo naivan kada kritiziram moje igrače. Drugi menadžeri to ne čine. Oni samo plaču, kada sudačke odluke ne idu u njihovu korist. Drugi put kada im sudac dosudi penal, onda više ne plaču..."

Mourinho je u tom trenutku očigledno počeo oponašati nekoga od svojih kolega, što je izazvalo lagani podsmijeh među novinarima: "Stručni analitičari su njihovi prijatelji, u istim su klupskim bojama...", nastavio je Mourinho uz sve glasniji smijeh novinara, koji su prepoznali jasnu aluziju na Brendana Rodgersa, menadžera Liverpoola, s obzirom na neke ranije Mourinhove opservacije.

Kada je netko od novinara upitao Mourinha o kome zapravo govori, Portugalac se snašao i duhovito odgovorio: "Ma, govorim o utakmici momčadi do 16 godina koju sam gledao.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider