Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što mu se dogodilo?

VIDEO Nevjerojatna glupost Boruca učvrstila Arsenal na vrhu

Nakon mersesajdskog derbija između Evertona i Liverpoola (3:3) u sklopu 13. kola engleske nogometne Premierlige odigran je dvoboj između prvoplasiranog Arsenala i trećeplasiranog Southamptona.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Arsenal je stigao do pobjede 2:0, ponajviše zahavaljujući katastrofalnoj pogrešci gostujućeg vratara Artura Boruca iz 22. minute prvog poluvremena. Poljski je vratar dobio povratnu loptu od svog igrača, a na njega je pritisak krenuo izvršiti Olivier Giroud. Boruc mu je prodao jedan lažnjak, a potom je pokušao još jedan. Međutim poskliznuo se, a Francuz je uočio veliku priliku i lakoćom mu preoteo loptu, te zabio u praznu mrežu.

>> Luda utakmica Evertona i Liverpoola: Šest golova na Goodison Parku! 

Southampton je, unatoč nespretno primljenom pogotku, i dalje bio vrlo ravnopravan suparnik na Emiratesu, no do pogotka nije mogao. Arsenal je u završnici čekao svoju priliku da dokrajči suparnika i dočekao ju je u 86. minuti. Njemački stoper Per Mertesacker našao se u gostujućem kaznenom prostoru i izborio najstrožu kaznu, nakon što ga je na pod povukao Jose Fonte. Siguran je realizator bio Giroud, kojem je to bio sedmi prvenstveni pogodak ove sezone.


Arsenal vs Southampton 1:0 Giroud (lol Boruc) by footballdaily2

Spomenimo da je hrvatski reprezentativac Dejan Lovren otpao za ovaj susret neposredno prije početka zbog prehlade. Arsenal je pobjedom ponovno učvrstio svoje vodstvo na vrhu premierligaške ljestvice, te sada pred Liverpoolom bježi četiri boda (28:24). Southampton je ostao treći, barem zasada, sa šest bodova manje.

Od preostalih utakmica vrijedi istaknuti prvu gostujuću i drugu sveukupno pobjedu posljednjeplasiranog Crystal Palacea, koji je s minimalnih 1:0 nadigrao Hull City. Crystal Palace je pobjedom dno ljestvice prepustio Sunderlandu, koji također ima sedam bodova, ali lošiju gol-razliku.

Premierliga, 13. kolo:

Fulham – Swansea 1:2 (Parker 64 / Hughes 56-ag, Shelvey 80)

Hull City – Crystal Palace 0:1 (Bannan 81)

Newcastle – Norwich 2:1 (Remy 2, Gouffran 38 / Fer 80)

Stoke City – Sunderland 2:0 (Adam 30, N'Zonzi 81)

Arsenal – Southampton 2:0 (Giroud 22, 86-11m)

Kasnije:

West Ham – Chelsea

Redoslijed: 1. Arsenal 28, 2. Liverpool 24, 3. Southampton 22, 4. Chelsea 21 (-1), 5. Everton 21...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider