Nogomet
SPORTOVI
Nogomet

VIDEO: Jesu li Vatreni sada jači nego na Euru 2008.?

Hrvatska nogometna reprezentacija kreće u novi kvalifikacijski ciklus. Može li se vratiti na pobjedničke staze?

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prije dvije godine krenuli smo pobjednički protiv Kazahstana, a onda se to ekspresno kompromitiralo debaklom protiv Engleske. Jesmo li sada bolji nego tada?

'Stariji smo svi, iskusniji, da li za uspjehe ili neuspjehe svejedno je, sve je to škola koju smo prošli,' kaže veznjak kijevskog Dinama Ognjen Vukojević, a da su bolji nego prije vjeruje i Eduardo:

'Sad smo puno bolji u glavi, puno smo spremniji.'

Momčadi usporedite sami. Umjesto Pletikose brani Runje. U obrani Strinić je zamijenio Pranjića, Ćorluka Roberta Kovača, a Srna se povukao nazad. U vezi nema ozlijeđenog Modrića, a tada nije bilo Kranjčara. Niku Kovača mijenja Vukojević, a Srninu ulogu preuzima Mandžukić. U napad se vratio Eduardo.

'Odigrao sam četiri utakmice za klub u kontinuitetu i došao sam ovdje spreman,' najavio je bivši napadač Arsenala, član ukrajinskog Šahtara.

Za Hrvatsku trenutno potencijalno je najveći problem izostanak ozlijeđenog Luke Modrića - najvažnijeg hrvatskog nogometaša.

'Neće biti Modrića, ali imamo dosta kvalitetnih igrača,' uvjereni su ostali.

Treba podsjetiti i da su se Latvijci već jednom plasirali na Euro: 2004. bili su bolji od Turske i Poljske!

'Nakon ovog neodlaska na SP želimo svima pokazati da smo prava momčad i da se želimo plasirati. Mislim da jesmo favoriti, ali svaka utakmica će biti teška,' svjestan je Vukojević.

Momčad u Latviju putuje sutra, a utakmica je na rasporedu u petak u 20 sati.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider