Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kao protiv Dinama

VIDEO: Fantastičan gol Srne iz slobodnog udarca!

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Darijo Srna bio je strijelac fantastičnog vodećeg pogotka na utakmici Šahtara i Metalurg Zaporožja, koju je momčad iz Donjecka dobila s 2:0.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U sklopu 6. kola ukrajinske Premierlige Šahtar je stigao do šeste ovosezonske pobjede u domaćem prvenstvu. Pred domaćim je navijačima slavio protiv gostiju iz Zaporožja sa sigurnih 2:0.

Srna je bio strijelac vodećeg pogotka u 14. minuti utakmice kada je sjajno izveo slobodni udarac s otprilike 30-ak metara. Srna je loptu poslao u vratarevu desnu stranu. Našem je reprezentativcu bio to drugi ovosezonski pogodak, a prvi je zabio kijevskom Dinamu, također iz slobodnog udarca.

Konačnih 2:0 postavio je u smiraju susreta Luiz Adriano, nakon asistencije Douglasa Coste. Drugi hrvatski reprezentativac u redovima domaće momčadi, Eduardo da Silva, je igrao prvih 45 minuta, nakon čega ga je na travnjaku zamijenio Fernando.

Kijevski je Dinamo kao domaćin svladao Tavriju s istim rezultatom, a hrvatski dvojac Ognjen Vukojević i Domagoj Vida odigrao je svih 90 minuta. Pogotke su zabili Roman Bezus u 50. minuti i Andrij Jarmolenko u 73. Zanimljivo, domaći su nogometaši dobili dva žuta kartona, a vlasnici oba su Hrvati. Kod gostiju je Marin Ljubičić odigrao svih 90 minuta.

Spomenimo i da je Zorja na domaćem travnjaku poražena od Vorskle s 2:1, te da je na vratima domaće momčadi stajao Krševan Santini.

Ukrajinska Premierliga, 6. kolo:

Šahtar - Metalurg Zaporožje 2:0 (Srna 14, Luiz Adriano 88)

Dinamo Kijev - Tavrija 2:0 (Bezus 50, Jarmolenko 73)

Zorja - Vorskla 1:2 (Boli 15 / Miščenko 12, 48)

Redoslijed: 1. Šahtar 18, 2. Metalist Harkiv 16, 3. Dnjipro 13, 4. Vorskla 11, 5. Černomorec 11, 6. Dinamo Kijev 10...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider