Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Žestoko u Sevilli

Veliko finale Atletica i Reala u Kupu Kralja, Rakitić zabio s 20 metara!

U velikom finalu ovogodišnjeg španjolskog Kupa kralja, 18. će svibnja igrati nogometaši Reala i Atletica. Madridski je finale kompletiran ove srijede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, Atletico je na Sanchez Pizjuan u Sevillu donio domaću pobjedu od 2-1, a uzvrat je završio bez pobjednika 2-2 čime je Atletico izborio finale u kojem će igrati protiv Reala koji je dan ranije slomio Barcelonu s 3-1 na Camp Nou.

Jedan je pogodak ove srijede postigao i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić, i to u prvoj minuti sudačke nadoknade za 2-2, kada je sve već bilo poznato.

Uzvratna utakmica u Sevilli je, možemo reći, zgotovljena već u 6. minuti kada je Diego Costa s vrha šesnaesterca prizemnim udarcem pogodio suprotni kut domaćih vratiju.

Iako je Sevilla ušla nadahnuta u ovaj uzvrat sa željom da nadoknadi minimalan zaostatak, od tog trenutka je trebala zabiti barem dva gola za produžetke, a kako je domaćin igrao treba priznati da je ostao šokiran takvim početkom ogleda. Isto tako, igrači Seville su bivali sve nervozniji kako je meč odmicao, a potpuno su slomljeni postali u 29. minuti kada je iz blizine, na asistenciju Diega Coste, poentirao najbolji strijelac Atletica Falcao za 2-0.

Malu je nadu Sevilli otvorio lijepo plasiranim udarcem i pogotkom Jesus Navas u 39. minuti, ali je idući pogodak domaćin dočekao tek u 91. minuti. Da je domaćin bio nervozan pokazao je Čileanac Medel u 76. minuti kada je istovremeno dobio dva žuta kartona (start i prigovor). U posljednjim sekundama je crveni kod domaćina dobio i Kondogbia.

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitić je odigrao svih 90 minuta za domaćina, a i on je u 78. dobio žuti karton. Inače, u igri je bio nešto slabiji nego li u posljednjim utakmicama svog kluba kada je na travnjaku bio pravi vođa. Ipak, u 91. minuti je bljesnuo Rakitićev udarac s 20-ak metara. Prizemna je lopta prošla između mnogih nogometaša i smjestila se u suprotnu malu mrežicu Atleticovih vratiju, čime je Hrvat postavio konačnih 2-2. (TS)

Kup kralja, polufinale (uzvrat):

Sevilla - Atletico Madrid 2-2, prva utakmica 1-2 (Jesus Navas 39, Rakitić 90+1 / Diego Costa 6, Falcao 29)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider