Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prvi u povijesti

Veliki šok za City u 91. minuti: 'Mali' Wigan osvojio FA kup!

Prvi je put u 81-godišnjoj povijesti kluba momčad Wigan Athletica osvojila elitni nacionalni trofej.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nogometaši Roberta Martineza pobijedili su u finalu 132. izdanja FA Cupa Manchester City na Wembleyju 1-0.

Pogodak za povijest u prvoj je minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena postigao 27-godišnji veznjak Ben Watson. Nakon što ga je Martinez kao svoju jedinu zamjenu ubacio u igru deset minuta ranije, Englez je na prvoj vratnici nadskočio Jacka Rodwella poslavši glavom u suprotni kut loptu koju mu je iz kornera ubacio Shaun Maloney.

Dvije utakmice prije kraja Premierlige osvajačima FA Cupa opasno prijeti ispadanje u Championship. Ostanu li do kraja na 18. mjestu, postat će najlošije rangirana momčad s trofejem pobjednika FA-ova pokala još od West Hama 1980. godine. Sastav s Upton Parka tada je bio drugoligaš.

Nikad u 131-godišnjoj povijesti natjecanja nije trijumfirao klub koji je iste sezone ispao iz lige.

"Laticsi" su do pobjede došli iz prvog udarca upućenog u okvir gola Joea Harta. To, međutim, ne znači da je Martinezova momčad bila podređena. Od početka su autsajderi ušli hrabro u sraz s lanjskim prvacima i pobjednicima FA Cupa iz pretprošle sezone. Sjajnu je priliku u prvom poluvremenu imao Callum McManaman, najopasniji igrač u Wiganovim redovima, dok je u drugom dijelu gredu iz slobodnog udarca pogodio asistent pri pogotku Maloney.

City je, u još jednoj blijedoj partiji, do najbolje prilike došao u prvom dijelu. Sjajno je prizemni udarac iz blizine Carlosu Tevezu obranio španjolski vratar Joel.

Dominirali su Laticsi igrom u samoj završnici finala, nakon što je Zabaleta zaradio drugi žuti karton u 84. minuti. Zaustavio je nepropisno McManamana.


WIG 1-0 CIT by lennahcadri

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider