Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Na krilima Palacia

Veliki preokret Intera kod Catanije, Kovačić ponovno na klupi

Nogometaši milanskog Intera osladili su se 3-2 pobjedom na gostovanju kod Catanije u 27. kolu Serije A iako su gubili 2-0...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gonzalo Bergessio u 7. i Giovanni Marchese u 19. minuti doveli su Cataniju u rano vodstvo koje je na semaforu stajalo sve do drugog poluvremena. U 52. minuti za "nerazzurre" je smanjio Ricardo Alvarez, a potom je dvama golovima puni preokret milanskom sastavu donio argentinski napadač Rodrigo Palacio.

Gol za 2-2 zabio je glavom na asistenciju Alvara Pereire, a gol za 3-2 u drugoj minuti sudačke nadoknade iz neposredne blizine nakon asistencije Estebana Cambiassa.

Trener Intera Andrea Stramaccioni u ovom je susretu pogodio s izmjenama budući da je Palacija uveo na poluvremenu, a asistenta kod pobjedničkog gola Cambiassa u 77. minuti. Palaciju su golovi bili osmi i deveti ovosezonski u utakmici u kojoj Mateo Kovačić nije ulazio u igru.

Atalanta Marka Livaje i Igora Budana slavila je na gostovanju kod Siene 2-0, a oba je gola zabio Giacomo Bonaventura. Livaja je igrao do 70. minute, dok Budan nije sudjelovao u pobjedi svoje momčadi.

Pescara Ante Vukušića na domaćem je travnjaku poražena od Udinesea 1-0, a jedini je gol na susretu vrijedan tri boda zabio Antonio Di Natale već u osmoj minuti. Hrvatski napadač čitav je susret prosjedio na klupi za pričuve.

Fiorentina je na svom Artemio Franchiju sa 2-1 slavila protiv Chieva i tako došla do 10. domaće pobjede u 14. susretu. Gol vrijedan tri boda za "viole" je zabio Marcelo Larrondo u 78. minuti glavom iz neposredne blizine nakon asistencije Luce Tonija. Argentincu je postignuti gol bio premijerni ove sezone u Seriji A. (TS)

Serie A, 27. kolo:

Torino - Palermo 0-0

Bologna - Cagliari 3-0 (Taider 5, Diamanti 18, Pasquato 90+1)

Catania - Inter 2-3 (Bergessio 7, Marchese 19 / Alvarez 52, Palacio 70, 90+2)

Fiorentina - Chievo 2-1 (Pasqual 4, Larrondo 78 / Cofie 38)

Pescara - Udinese 0-1 (Di Natale 8)

Sampdoria - Parma 1-0 (Icardi 58)

Siena - Atalanta 0-2 (Bonaventura 3, 68)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider