Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Prestigao i Messija

Veliki preokret i petarda Barce: Pedro do čudesnog hat-tricka!

Nogometaši Barcelone upisali su visoku 5-2 pobjedu u sklopu 17. kola španjolske Primere, u kojem su gostovali kod Getafea.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

No nije sve bilo tako lako za momčad Gerarda Tate Martina. Njegovi su nogometaši 'prespavali' prvih 15 minuta utakmice, unutar kojih su primili dva pogotka. Buđenje je trajalo do 34. minute, kada je krenuo Pedro-šou.

Pravi gazda Barce: Panični odlazak na noge ljutom Messiju!

Pedro je najprije iskoristio sjajno dodavanje kroz obranu Cesca Fabregasa i s nekih 18 metara, u padu, sjajno lobao domaćeg vratara Moyu. Sedam minuta kasnije Andres Iniesta je uposlio Pedra na lijevoj strani šesnaesterca domaćina, ovaj je zaljuljao svog braniča, a potom neobranjivo pogodio u suprotan gornji kut Moyina gola. Samo dvije minute kasnije Pedro je, nakon što je domaći branič kratko odbio ubacivanje s lijeve strane, kompletirao svoj hat trick udarcem iz neposredne blizine.

Nakon takvog preokreta unutar svega devet minuta, jedino je logično bilo da Barcelona u nastavku dovrši posao. To je učinio Fabregas, koji je najprije u 68. minuti zabio, vjerojatno iz zaleđa, nakon ubacivanja Pedra s desne strane, da bi potom realizirao jedanaesterac četiri minute kasnije.

Pedro je, spomenimo, postao prvi igrač Barcelone koji je ove sezone sudjelovao kod četiri pogotka na jednoj utakmici, te je trima pogocima preskočio vodeće strijelce momčadi Lionela Messija i Alexisa Sancheza. Pedro na kontu ima 10, a spomenuti dvojac po osam pogodaka u Primeri. Barcelona je pobjedom ponovno vratila vrh ljestvice, koji joj je na 24 sata oduzeo Atletico Madrid. Doduše, oba sastava imaju identičan broj bodova (46), ali Katalonci imaju bolju gol-razliku.

Recimo i da je u ranijoj utakmici još jedan katalonski sastav, Espanyol, bio uspješan, slavivši 4:2 domaću pobjedu protiv Valladolida.

Primera, 17. kolo:

Espanyol – Valladolid 4:2 (Sergio Garcia 5-11m, Stuani 37, 70, Victor Sanchez 37 / Javi Guerra 75, Victor Perez 89)

Getafe – Barcelona 2:5 (Sergio Escudero 10, Lopez 15 / Pedro 34, 41, 43, Fabregas 68, 72-11m)

Athletic Bilbao – Rayo Vallecano (kasnije)

Celta – Osasuna

Valencia – Real Madrid

Redoslijed: 1. Barcelona 46 (17 utakmica), 2. Atletico Madrid 46, 3. Real Madrid 38 (-1), 4. Athletic Bilbao 30 (-1), 5. Real Sociedad 29...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider