Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Peh u ždrijebu

Veliki nokaut na Etihadu: Drugoligaš izbacio Manchester City!

Nakon što je Arsenal prošao u polufinale FA Cupa u subotu, a u nedjelju ranije i Sheffield United i Hull City, u nastavku dana je to uspjelo i Wiganu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Pravo je iznenađenje poraz Manchester Cityja kojeg je na Etihadu pobijedio drugoligaš Wigan s 2:1. Bila je to repriza prošlogodišnjeg finala ovog natjecanja, a tada je Wigan također iznenadio i slavio s 1:0. Momčad koja je trenutačno sedma na drugoligaškoj ljestvici tako je produbila krizu Manchester Cityja koji je pred ispadanjem u Ligi prvaka, a i u prvenstvu kao da gubi korak s Chelseajem.

Jordi Gomez je u 27. minuti realizirao penal i doveo Wigan u vodstvo od 1:0, a James Perch je početkom drugog dijela (46. minuta) dodatno šokirao sve na Etihadu za 2:0 gostiju. Istina, City je nasrtao tijekom cijelog ogleda, ali jedino konkretno što je napravio jest pogodak Samira Nasrija u 68. minuti.

Na kraju je Pellegrinijeva momčad tražila barem izjednačenje, ali niti do njega nije došla.

Danas je održan i ždrijeb - Wigan će se za mjesto u finalu boriti s Arsenalom 12. travnja na Wembleyju, a dan kasnije na istom stadionu snage će odmjeriti Hull City i Sheffield United.

FA Cup, četvrtfinale:

Manchester City - Wigan 1:2 (Nasri 68 / Gomez 27-11m, Perch 46)

Hull - Sunderland 3:0 (Davies 68, Meyler 72, Fryatt 77)

Sheffield United - Charlton 2:0 (Flynn 66, Brayford 67)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider