Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pola godine do SP-a

Sramotne scene iz Brazila obilaze svijet: Brutalni neredi huligana!

Nevjerojatne scene nasilja viđene su ove nedjelje u brazilskoj Santa Catarini, gdje su se u sklopu posljednjeg kola Serie A sastali Atletico Paranaense i Vasco da Gama...

Vojna policija, gradska policija, vatrogasci... svi su oni morali intervenirati ne bi li se smirili neredi koji su izbili na tribinama. U tučnjavi je ozlijeđen veliki broj navijača, a jedan je, prenose brazilski mediji, u teškom stanju.

Neredi su, spomenimo, izbili u trenutku kada je Atletico vodio s 1-0, a s tim je rezultatom Vasco, četverostruki prvak Brazila, sigurno ispadao u niži rang natjecanja. Utakmica je trenutno prekinuta i pitanje je hoće li se dovršiti i kada.

Brazil će, podsjetimo, u lipnju i srpnju sljedeće godine ugostiti Svjetsko prvenstvo.

Osim Vasca, ispao je i prvak Fluminense kao prvi klub u povijesti brazilske Serije A koji je kao aktualni prvak ispao iz prve lige. Nije mu pomogla ni pobjeda u posljednjem kolu.

Nogometaši Dorivala Juniora napravili su sve što je bilo u njihovoj moći da se spase u zadnjem kolu. U gostima su pobijedili Bahiju s 2-1, ali pokopao ih je gostujući trijumf Coritibe kod Sao Paula (1-0).

Fluminense je bio prvak 2010. i 2012. godine, tako da je ovakav nagli pad sasvim neočekivan i šokantan za njegove navijače.

Osim dva velikana iz Rio de Janeira, u drugu ligu sele i Ponte Preta i Nautico. Već od ranije je poznato da je novi prvak Cruzeiro, a osim njega su se u Copu Libertadores plasirali i Gremio i Atletico Paranaense, dok će Botafogo u kvalifikacije.
(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider