Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Ipak se kreće...

Veliki korak prema naprijed: FIFA odobrila i sustav gol-tehnologije!

Međunarodna nogometna federacija (FIFA) odobrila je i izdala licencu i četvrtom različitom sustavu tehnologije na gol-liniji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Riječ je o njemačkoj tvrtki GoalControl 4D koja je koristila 14 kamera diljem igrališta prilagođene za snimanje pokreta visoke brzine, kako bi pratila je li lopta prošla gol-liniju.

"Kada je lopta potpuno prešla gol-liniju, sustav šalje signal sucu u periodu kraćem od sekunde", stoji među ostalim u priopćenju FIFA-e.

U ponedjeljak je FIFA odobrila licencu njemačkom proizvođaču Cairosu, koji koristi magnetska polja oko golova, a još ranije su odobreni sustavi Hawkeye (oko sokolovo), koji se koristi u tenisu i kriketu, te GoalRef.

FIFA je tehnologije sustava Hawk-Eye i GoalRef koristila prvi put u profesionalnim utakmicama na prošlogodišnjem Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu. Svi spomenuti sustavi natjecat će se u izboru za pokrivanje Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu sljedeće godine, a izabran će najvjerojatnije biti samo jedan.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider