Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Newcastle pregažen

Veliki kiks Chelseaja: Izgubili od davljenika autogolom!

32. kolo engleskog Premiershipa dodatno je zakompliciralo borbu za naslov prvaka.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Vodeći Chelsea upisao je neočekivani poraz u gostima kod Crystal Palacea čime je ponudio Liverpoolu vrh ljestvice. Nakon visoke pobjede na Stamford Bridgeu u prošlom kolu protiv Arsenala (6:0), Chelsea je očekivao lagan posao kod gradskog rivala Crystal Palacea. Momčadi Palacea ove sezone baš i ne ide najbolje, uoči ovog kola nalazila se tik iznad zone ispadanja i Jose Mourinho je očekivao glatku pobjedu. Međutim, stvari na kraju nisu išle onako kako su se u Chelseaju nadali, Crystal Palace je pokazao zube i na kraju odnio pobjedu 1:0. Od početka susreta bilo je očito da će Chelsea imati dosta problema, a nakon što je John Terry poslao loptu u svoju mrežu u 52. minuti, gosti su očajnički pokušavali doći do poravnanja, no nije išlo.

Blizu su gosti bili pogotku u 64. minuti kada se John Terry skoro iskupio za autogol, međutim greda je zaustavila njegov pokušaj, a deset minuta kasnije Speroni je bio uspješniji od Hazarda u situaciji jedan na jedan. Već u sljedećoj minuti Jerome je mogao riješiti pitanje pobjednika, no lopta je prošla Čecha i odbila se od vratnice te je Chelsea tako ostao u igri za remi. No do njega nije došao i Crystal Palace je prvi put u svojoj povijesti uspio svladati momčad koja je kolo dočekala na vrhu ljestvice.

Vrlo lošu utakmicu odigrao je Newcastle na gostovanju kod Southamptona. Igrači Mauricija Pochettina potpuno su dominirali utakmicom i na kraju su zasluženo slavili s 4:0. U prvom poluvremenu Newcastle nije uputio nijedan udarac prema domaćem golu, no Southampton je na odmoru imao prednost od tek 1:0 zahvaljujući pogotku Jaya Rodrigueza u 45. minuti. Rodriguez ove sezone igra u sjajnoj formi, postigao je 15 pogodaka i samim time je odmah iza Daniela Sturridgea po broju pogodaka engleskih igrača ove sezone. Svoj 15. pogodak u Premiershipu Rodriguez je postigao u 89. minuti za konačnih 4:0, a prije njega pogađali su i Rickie Lambert i Adam Lallana. Dejan Lovren odradio je svih 90 minuta.

Stoke uživa u miru sredine ljestvice dok je Hull u nešto neugodnijoj situaciji, zona ispadanja udaljena je sedam bodova. Na gostovanju u Stokeu momčad Nikice Jelavića nije bila u dobrom izdanju, domaćin je potvrdio dobru formu i uzeo je sva tri boda pobijedivši 1:0. Jelavić je igrao do 79. minute uz samo jedan upućen udarac prema golu, a pobjedu Stokeu donio je Peter Odemwingie pogotkom u 62. minuti.

Swansea je napokon uspio doći do pobjede i to prve još od početka veljače kada je u velškom derbiju nadigrao Cardiff. Serija neuspjeha prekinuta je u susretu protiv Norwicha koji je svladan s glatkih 3:0. Dvostruki strijelac za domaćina bio je Jonathan de Guzman zahvaljujući golovima u posljednjih 15 minuta prvog dijela (30. i 38. minuta) dok je točku na i stavio Routledge pogotkom 15 minuta prije kraja.

Dramatično je bilo u dvoboju ugroženih WBA i Cardiffa koji su odigrali 3:3. West Bromwich je poveo već nakon deset minuta golovima Amalfitana i Dorransa da bi Mutch i Caulker poravnali na 2:2 do ulaska u završnicu susreta. U četvrtoj minuti sudačke nadoknade stadion je eksplodirao kada je Thievy Bifouma pogodio za 3:2 domaćina kojima bi tri boda jako dobro došla u borbi za opstanak, međutim u sljedećem napadu Mats Daehli poravnava na 3:3 i donosi vrijedan bod gostima.

Premiership, 32. kolo:

Crystal Palace - Chelsea 1:0 (Terry 52 - ag)

Southampton - Newcastle 4:0 (Rodriguez 45, 89, Lambert 49, Lallana 70)

Stoke - Hull 1:0 (Odemwingie 62)

Swansea - Norwich 3:0 (De Guzman 30, 38, Routledge 75)

West Bromwich Albion - Cardiff 3:3 (Amalfitano 2, Dorrans 9, Bifouma 90 / Mutch 30, Caulker 73, Daehli 90)

Redoslijed: 1. Chelsea 69, 2. Liverpool 68, 3. Manchester City 66, 4. Arsenal 63, 5. Everton, 57, 6. Tottenham 56, 7. Manchester United 54...

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider