Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Spektakl je zajamčen

Veliki derbi Serie A: 'Mi smo kao brzi auto, svi semafori ispred nas su u zelenom'

Derby del Sole (Sunčani derbi) ili Derby del Sud (Derbi juga) čeka nas večeras u Rimu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ujedno je to i obračun s vrha Serie A jer Roma u utakmicu ulazi kao vodeća, a Napoli je drugi, s istim brojem bodova kao i Juventus.

Roma je briljantno otvorila prvenstvo, sedam pobjeda u sedam kola, samo jedan primljeni gol, dvadeset postignutih. Napoli gotovo jednako sjajan: šest pobjeda i šokantni remi doma s fenjerašem Sassuolom. Gol razlika 18:4. Dva najbolja napada Serie A, ujedno i dvije najbolje obrane.

Roma u susret ulazi sa svim igračima na raspolaganju, pa će Rudi Garcia imati slatke brige. Pitali su ga za to, a on je spremno odgovorio: „Više volim imati težak izbor nego kad nemam izbora.“ Totti će predvoditi Rominu postavu u 4-3-3 formaciji s fenomenalno kreativnim veznim redom i potentnim napadom.

Rafa Benitez ne može računati na Zunigu, a Higuain, Albiol, Armero i Fernandez nisu maksimalno spremni, pa će o njihovoj eventualnoj minutaži trener odlučiti tijekom današnjeg dana. Na tribinama Olimpica trebala bi se pojaviti Napolijeva legenda Diego Armando Maradona. „Šteta što ne može zaigrati za nas“, nasmijao se Benitez.

Derbi del Sole svoje najzlatnije doba proživljavao je sedamdesetih i osamdesetih godina prošloga stoljeća. Povijesno gledano Roma je uspješnija momčad, i u prvenstvu i u kupu:

Pobjede u Serie A: Roma 45 Napoli 36 (47 remija) gol razlika 168-139

Pobjede u Kupu: Roma 11 Napoli 3 (2 remija) gol razlika 28-12

Ukupno: Roma 56 Napoli 39 (49 remija) gol razlika 196-150

Inače, Rudi Garcia, Francuz španjolskih korijena, lagano postaje prava zvijezda na Apeninima. Čovjek kojemu su do ove sezone trenerski vrh bili Lille i Saint Etienne, a sada s Romom radi fantastičan posao, omiljen je među novinarima zbog zanimljivih i sadržajnih pressica, a svaka njegova rečenica potencijalni je naslov. Uz onu već spomenutu o teškom izboru i nemanju izbora, uoči Napolija izjavio je i ovo:

Mi smo kao brzi auto, svi semafori ispred nas su na zelenom, samo ne smijemo zaboraviti natočiti gorivo“.

„Najvažnija je središnjica, uostalom, zar nije crkva uvijek u centru mjesta?“

„Derbi se ne igra, derbi se pobjeđuje.“

Obje momčadi imaju u rosteru po jednog mladog Hrvata (Jedvaj i Radošević), bilo bi sjajno da netko od njih dobije povjerenje u ovako velikoj utakmici.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider