Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pali Nijemci i Englezi

Velike pobjede ruskih bogataša: Anži dobio Nijemce, Zenit nokautirao Liverpool!

Zenit je s 2:0 pobijedio Liverpool, a Anži je s 3:1 bio bolji od Hannovera, u prvim utakmicama šesnaestine finala Europa lige.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oba su rezultata pravi odraz stanja na travnjacima, jer su domaćini bili dosta bolji u oba primjera.

Anži je, istina, primio prvi pogodak na ogledu, u 22. minuti je Mađara Szabolcsa Huszti šokirao domaće navijače, no odgovor je stigao vrlo brzo. Petnaest minuta kasnije već je Samuel Eto'o izjednačio, a sastav iz Bundeslige je "pokopan" u nastavku. U 48. minuti je Ahmedov zabio za 2:1, a u 64. Boussoufa na asistenciju Eto'a za 3:1. Inače, Eto'o je mogao postati i dvostruki strijelac, ali u 58. minuti nije realizirao jedanaesterac.

Recimo da je prvu natjecateljsku utakmicu za Anži odigrao Brazilac Willian, nedavno pojačanje iz Šahtara.

Zenit je unutar samo četiri minute slomio slabi Liverpool koji je tijekom 90 minuta u Sankt Peterburgu uputio dva udarca u suparnički okvir. Prvo je Hulk postigao prvi pogodak na ogledu u 69., sjajnim udarcem s 30 metara, a u 72. je nečuvani Semak dočekao loptu na drugoj stativi i zapečatio sudbinu Liverpoola.

 

Europa liga, šesnaestina finala (prve utakmice):

Anži - Hannover 3:1 (Eto'o 34, Ahmedov 48, Boussoufa 64 / Huszti 22)

Zenit - Liverpool 2:0 (Hulk 69, Semak 72)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider