Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drama u Solunu

Velike gostujuće pobjede Schalkea i Steaue za Ligu prvaka!

Steaua i Schalke su u vrlo neizvjesnim okršajima izborili plasman u grupnu fazu Lige prvaka nakon što su u prvim dvobojima remizirali kao domaćini...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Steaua je povela 2-0 i izborila konačnih 2-2 za konačan prolazak kod varšavske Legije (Vrdoljak 90 minuta), dok je Schalke, premda zadnjih pola sata bez isključenog Jermainea Jonesa, uspio u Solunu pobijediti PAOK 3-2.

Briljirali su Adam Szalai i pogotovo Julian Draxler, koji je Nijemcima donio prolaz zahvaljujući fantastičnom pogotku u 67. te još ljepšoj asistenciji za Szalaija u 90. minuti. Oba su gola bila proizvod njegove individualne kvalitete, i to dok su gosti igrali s igračem manje.

Utakmica je zbog suspenzije stadiona odigrana bez domaćih navijača. Gostujuća je momčad, kao i navijači, do stadiona kamuflažno prebačena autobusima javnog prijevoza. Vozači su više puta kružili oko stadiona kako ne bi privukli pozornost PAOK-ovih navijača kojih su bile prepune ulice.

Golovi: PAOK - Schalke 2:3

Uvjerljive pobjede iz prvih utakmica potvrdili su Basel (protiv Ludogoreca) i Arsenal (Fenerbahçe). Oba su sastava slavili 2-0 pobjede, a posebno valja istaknuti novu impresivnu predstavu velškog reprezentativca Aarona Ramseyja koji je zabio oba pogotka za Arsenal. U trima posljednjim dvobojima Velšanin je Arsenalovim pobjedama pridonio s trima golovima i dvjema asistencijama. (TS)

Liga prvaka, , uzvratne utakmice 4. pretkola:

Basel – Ludogorec 2-0, 6-2 (Frei 11, Degen 79)

Legia – Steaua* 2-2, 3-3 (Radović 27, Rzezniczak 90 / Stanciu 7, Piovaccari 9)

PAOK – Schalke 2-3, 3-4 (Athanasiadis 53, Katsouranis 79 / Szalai 43, 90, Draxler 67)

Arsenal – Fenerbahçe 2-0, 5-0 (Ramsey 25, 72)

*prošli zahvaljujući golovima u gostima

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider