Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Drogba se vraća kući

Večer koja je više od nogometa: U London stiže veći od Mourinha!

Večeras se na Stamford Bridge vraća najveći nogometaš Chelseaja u povijesti.

Upravo su tako navijači londonskog kluba titulirali Didiera Drogbu, čovjeka koji je s Chelseajom osvojio tri naslova prvaka Engleske, jednu Ligu prvaka i četiri FA kupa u čijim je finalima zabijao čak četiri puta.

U Londonu je proveo osam nezaboravnih godina, a posljednja utakmica bila je ona najlegendarnija. U finalu Lige prvaka usred Munchena prvo je zabio pogodak za produžetak, a onda realizirao i posljednji 11-erac u raspucavanju s bijele točke. Može li Hollywood napisati bolji oproštaj od voljenog kluba? Sumnjamo…

Veliki Didier, kojem je majka dala nadimak Tito jer se divila nekadašnjem čelniku bivše nam države, vraća se na Stamford Bridge manje od dvije godine od tog legendarnog finala. Na klupi Chelseaja opet je Jose Mourinho, čovjek koji je preuzeo klupu baš te 2004. kada je iz Marseillea doputovao Drogba. Zato će večerašnji susret biti prepun emocija.

Može li Drogba presuditi bivšem klubu?

Navijači Chelseaja obožavaju obojicu, no Drogba je za njih ipak istinska legenda. Vjerojatno mu ne bi zamjerili ni da ih izbaci iz Lige prvaka u osmini finala.

''Je li Drogba s 36 godina isti igrač kakav je bio s 26? Nitko to ne može biti, ali Drogba je bez obzira na to i danas jedan od najboljih napadača svijeta. On je bez ikakve dvojbe jedan od najvećih igrača u povijesti Chelseaja i s tim će se složiti svi navijači našeg kluba'', komentirao je Mourinho na posljednjoj konferenciji za novinare.

Mourinho je uvjeren kako će se Drogba u budućnosti vratiti u Chelsea, u klub u kojem je od strane navijača proglašen najboljim klupskim igračem ikada.

''Mislim da se to jednostavno mora dogoditi. Kada, to ne znam. Hoće li to biti na poziciji igrača, trenera, čovjeka u uredu, za godinu, pet ili deset, niti to ne znam, ali znam da će se vratiti. Kada klub toliko nekome znači i kada netko toliko znači klubu, onda se to mora dogoditi.''

Neće slaviti gol

Drogba će, naravno, biti sretan ukoliko Galatasaray uspije doći do pozitivnog rezultata na Stamford Bridgeu i osigura prolaz, ali eventualni pogodak neće slaviti.

''Ako pobijedimo, bit ću sretan. Međutim zbog svog respekta koji imam prema ovim ljudima, navijačima i igračima, pogodak neću proslaviti. Ovdje sam ipak došao s drugim klubom i nemam što dokazivati Chelseaju. Sve što sam trebao dokazati, dokazao sam u Chelseaju. Samo želim pobjedu i prolazak dalje. Ne znači to da imam nešto protiv Chelseaja, to nikada neće biti slučaj'', tvrdi Drogba.

U prvoj utakmici u Istanbulu bilo je 1:1, na klupi Galatasaryja je jedan od Mourinhovih brojnih imaginarnih neprijatelja - Roberto Mancini. Večerašnja utakmica bit će više od nogometa…

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider