Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Pogled prema Euru

'Vatreni' zadovoljni popravljenom krvnom slikom: Možemo li biti optimistični?

U taboru reprezentacije mogu biti itekako zadovoljni. Zimski prijelazni rok znatno je poboljšao "krvnu sliku" Bilićevih vatrenih...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"U svakom slučaju, vrlo smo zadovoljni svime što se dogodilo. Sve više naših igrača ima potrebni kontinuitet, pronašli su nove klubove, tako da gledamo dosta optimistično," kaže član stručnog stožera naše reprezentacije, Nikola Jurčević.

Vedran Ćorluka, najvažniji Bilićev branič, preselio je u Bayer iz Leverkusena. Tomislav Dujmović je novi igrač španjolske Zaragoze, dok je Nikica Jelavić veliko pojačanje Evertona.

"To je jedna jako bitna stvar. Da su Ćorluka i Dujmović pronašli klubove u kojima će imati potrebnu minutažu. Jelavić je bio standardan u Rangersu, no prelazak u Everton je nova stepenica u njegovoj karijeri," smatra Jurčević.

Zbog slabije mintuže, novu sredinu tražili su i Kranjčar i Olić. Bitni kotačići Bilićeva stroja ipak su ostali u Tottenhamu odnosno Bayernu, no brige nema...

"S obzirom na izjave njihovih trenera, riječ o igračima na koje se najozbiljnije računa, tako da se nadamo da smo sigurni da će dobiti potrebnu minutažu."

A upravo to nemaju Danijel Pranjić i Ivo Iličević. Pranjića u Bayernu nema ni na mapi, dok su Iličevića brojne ozljede udaljile od trenerovog povjerenja.

Ipak, četiri mjeseca do početka Eura, situacija je prilično zadovoljavajuća. Unatoč pokojem problemu, Bilić i njegov stručni stožer već dugo nisu imali ovako dobru situaciju i to dodatno povećava optimizam za Euro.

Nastavi čitati

Nastavi čitati