Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Što vi mislite?

'Heynckes je kopija, a Guardiola original'

Louis Van Gaal za Bild je komentirao igru kluba kojeg je trenirao prije nekoliko godina.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nizozemac Louis Van Gaal navodno je najveći kandidat za novog trenera Manchester Uniteda. Tako tvrde oni koji Davida Moyesa već smatraju bivšim. Van Gaal vodi Nizozemsku u Brazilu, ali već je najavio odlazak nakon Svjetskog prvenstva.

''Moja je ambicija da vodim vrhunski klub u Premierligi. Želim osjetiti atmosferu u Engleskoj i postati prvak u četvrtoj državi (Nizozemska, Španjolska, Njemačka)'', jasno je poručio nizozemski stručnjak.

Van Gaal je u karijeri vodio onaj legendarni Ajax iz 90-ih s kojim je uzeo Ligu prvaka, pa Barcelonu u dva navrata, nizozemsku reprezentaciju, AZ, a onda je 2009. stigao u Bayern. Jose Mourinho u finalu mu je uzeo Ligu prvaka s Interom 2010. godine, ali upravo on tvrdi kako je današnji Bayern stvorio Louis Van Gaal.

Mnogi pak tvrde kako je današnji Bayern stvorio Jupp Heynckes koji je igrao dva finala i osvojio prošlogodišnju Ligu prvaka. To je neko uvriježeno mišljenje iako je Pep Guardiola potpuno promijenio stil igre, doveo neke nove igrače, a nekima potpuno izmijenio pozicije.

Većina stručnjaka ipak smatra kako je puno veća razlike između Guardiolina i Heynckesova Bayerna nego ona Van Gaalovog i Heynckesovog. To, uostalom, kaže i sam Nizozemac.

''Jupp Heynckes je koristio moju taktiku da bi osvojio trostruku krunu. Tek sada kod Guardiole vidimo drukčiji Bayern.''

Što vi mislite?

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider