Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
'Slučaj Valdes'

Valdes se oglasio o 'incidentu' koji je izazvao revolt Barcinih navijača

Vratar Barcelone Victor Valdes demantirao je da nije želio ponijeti kapetansku vrpcu tijekom subotnjeg dvoboja protiv Athletic Bilbaa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Naime, kad je dotadašnji kapetan Xavi u 59. minuti izlazio iz igre, vrpcu je trebao preuzeti Valdes. No, 31-godišnji golman je umjesto toga, preko Thiaga Alcantare poslao vrpu Lionelu Messiju koji ju je nosio sve dok u igru nije ušao Andres Iniesta.

Španjolski su se mediji tijekom nedjelje u velikoj mjeri bavili razlozima zbog kojih Valdes nije želio staviti vrpcu oko ruke, a i društvene su mreže bile pune kritika na račun njegova poteza. No, on sam je navečer putem Facebooka objasnio da se ne radi ni o kakvom revoltu, već isključivo o tehničkom razlogu.

"Ustupanje kapetanske vrpce Leu tijekom subotnje utakmice nije bilo ni zbog čega drugog, nego zbog njezine veličine. S obzirom da je nisam mogao prilagoditi svojoj ruci, odlučio sam je proslijediti dalje", napisao je Valdes.

Problem je, dakako, bio u Valdesovim rukavicama. Iskusni vratar, koji je proizvod Barcelonine nogometne škole i cijelu karijeru igra u katalonskom klubu, nije želio zadržavati igru skidanjem rukavice kako bi navukao vrpcu na ruku, pa ju je jednostavno poslao Messiju. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider