Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Vida srušio Šahtar

Uzbuna u hrvatskom stožeru: Srna s bolnom grimasom napustio teren!

Hrvatski reprezentativni branič Domagoj Vida zabio je jedan gol, te odigrao vrlo važnu ulogu kod drugog pri pobjedi svog kluba, kijevskog Dinama protiv Šahtara 2-1 u finalnoj utakmici Ukrajinskog Kupa u Poltavi…

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nažalost, uz izvrstan učinak Domagoja Vide, posebno treba naglasiti i ozljedu kapetana Šahtrara i hrvatske reprezentacije Darija Srne, koji je s vrlo bolnom grimasom na licu napustio igru u 80. minuti. Stradao je Srna nakon starta suparničkog igrača Harmaša. Još nije poznato o kakvoj je ozljedi riječ i koliko je teška, ali moguće je da je u pitanju ozljeda kuka ili rebra.

Dinamo je u prvom poluvremenu potpuno nadigrao svog velikog rivala i potpuno zasluženo je na odmor otišao s vodstvom 2-0, ponajviše zahvaljujući Domagoju Vidi. Hrvatski je branič u 40. minuti u jednoj gužvi pred golom Šahtara uputio udarac lijevog nogom prema golu. Loptu koja se odbila od poda je glavom zakvačio Kučer i nespretno je proslijedio u mrežu.

Samo tri minute kasnije, Vida je povećao prednost kijevske momčadi na 2-0. Nakon centaršuta s lijeve strane, sjajnim je udarcem glavom svladao vratara Šahtara Pjatova.

Nakon što je u prvom poluvremenu ponudio vrlo blijedo izdanje, Šahtar se probudio u nastavku, ali to mu je bilo dovoljno samo za jedan pogodak kojeg je zabio Brazilac Douglas Costa iskosa s lijeve strane u 57. minuti.

Domagoj Vida odigrao je za Dinamo cijelu utakmicu, dok je Ognjen Vukojević ušao u igru u 71. minuti. U Šahtaru je Darijo Srna zbog ozljede napustio igru u 80. minuti, dok je Eduardo da Silva ušao u igru u 69. minuti.

Dinamo je ovom pobjedom prekinuo potpunu dominaciju Šahtara na ukrajinskoj nogometnoj sceni, te je osvojio svoj 10. državni kup, ali prvi nakon 2007. godine. Šahtar, koji je osvojio prethodna tri izdanja ovog natjecanja, ostao je na devet osvojenih trofeja u Ukrajinskom Kupu. (TS)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider