Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Čeka se još potvrda

UEFA kaznila Manchester City i PSG

Prema zasada nepotvrđenim informacijama Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je 20-ak klubova koji su prekršili Financijski Fair Play (FFP)...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Među tih 20-ak klubova se nalaze i dva europska velikana koja financiraju katarski šeici - Manchester City i PSG. Vijest su prijevremeno objavili francuski i engleski mediji, a službena potvrda tih, zasada još uvijek nagađanja, bit će objavljena od strane UEFA-e početkom idućeg tjedna.

Britanski The Telegraph tvrdi da će UEFA kazniti Manchester City smanjivanjem kvote igrača koje smije prijaviti za Ligu prvaka u narednoj sezoni (inače je dozvoljeno 25), te će mu navodno staviti neke restrikcije u ljetnom prijelaznom roku.

Francuski L'Equipe pak tvrdi da će UEFA narediti PSG-u da mora smanjiti primanja svojim igračima, da ne smije dovoditi igrače skuplje od visine transfera koju postavi (UEFA) i da mora uravnotežiti prihode i rashode u naredne dvije godine.

Naravno, oba kluba očekuju i financijske kazne.

Podsjetimo, nedavno je UEFA-in predsjednik Michel Platini odbacio mogućnost izbacivanja klubova iz Lige prvaka, ali je nagovijestio rigorozne kazne za prekršitelje FFP-a. Dali su dva spomenuta izvora pogodila što čeka njihove klubove ili će kazne biti još i teže, saznat će se početkom idućeg tjedna. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider