Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Oni su 10 najboljih?

Izbor UEFA-e: Ovo je 10 najboljih u Europi, koga bi vi dodali ili izbacili?

Četvorica nogometaša aktualnog europskog i njemačkog prvaka Bayerna nalaze se na skraćenom popisu za najboljeg igrača Europe u sezoni 2012/13 koji je objavila Europska nogometna federacija (UEFA)...

Kao i u prethodna dva izbora ove nagrade svoje glasove daju novinari sviju članica UEFA-e koji glasaju za petoricu igrača po svom izboru, s tim da najbolji dobiva pet bodova, a peti jedan bod.

Na produženom prvotnom spisku od 26 igrača nalazio se i jedan hrvatski predstavnik, napadač Bayerna Mario Mandžukić, koji nije ušao u uži izbor desetorice najboljih. U taj su izbor zato ušla četvorica njegovih suigrača, Thomas Müller, Franck Ribery, Arjen Robben i Bastian Schweinsteiger.

Niti jedan drugi klub osim Bayerna nema više od jednog predstavnika, a na popisu se još nalaze Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Lionel Messi (Barcelona), Robin van Persie (Manchester United), Zlatan Ibrahimović (PSG), Gareth Bale (Tottenham) i Robert Lewandowski (Borussia Dortmund).

Objava novog skraćivanja popisa na trojicu najboljih uslijedit će 6. kolovoza, a pobjednik će biti objavljen 29. istog mjeseca uoči velike utakmice europskog Superkupa između pobjednika Lige prvaka Bayerna i pobjednika Europa lige Chelseaja.

U prethodna dva izbora za ovu nagradu slavili su Lionel Messi (2011.) i Anders Iniesta (2012.).(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider