Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Kakva bomba

Prvijenac iz snova: Ronaldinhov učenik zabio kao Roberto Carlos!

Spektakularan pogodak sinoć je viđen u Brazilu. Da stvar bude bolja, autor je 19-godišnjak kojem je to bio prvijenac u seniorskoj karijeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Atletico Mineiro dočekao je u 30. kolu brazilske Serie A slavni Flamengo. Gosti su stigli sa serijom dobrih rezultata, ali i bez šestorice bitnih igrača. Svejedno, ništa je to naspram poteškoća koje su snašle domaćeg trenera Cucu.

Na raspolaganju, što zbog ozljeda, što zbog suspenzija, Atletico nije imao 15-ak nogometaša. Nedostajalo je pola obrane i veznog reda, a nije bilo niti čarobnjaka Ronaldinha. Međutim, ipak je bilo čarolije, za koju je zaslužna jedna od mladih nada Atletica.

Lucas Cândido, 19-godišnji defenzivni veznjak silom (ne)prilika našao se u prvih 11 kluba iz Belo Horizontea, i to na mjestu lijevog beka. U 57. minuti mladić je ljevicom opalio puni šut, pogodivši suprotne rašlje 'felšom' kojeg je proslavio Roberto Carlos. Momku je to bio prvi pogodak za Atletico Mineiro i općenito u seniorskoj konkurenciji, budući da mu je ovo premijerna sezona među 'velikim dečkima', a sinoć je igrao svoju tek osmu utakmicu.

Inače, u Atleticu kao da su se specijalizirali za golčine koje žare i pale Internetom. Prisjetimo se, početkom rujna majstor Ronaldinho dva puta u istom susretu fantastično je gađao iz slobodnog udarca za remi Atletica protiv Fluminensea (2:2), a prije osam dana Fernandinho je rijetko viđenim trenutkom inspiracije srušio gradskog rivala Cruzeira (1:0).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider