Nogomet
SPORTOVI
Nogomet
Veliki okršaji

U sjeni Clasica: Poker poslastica koji nas čeka ovaj vikend

Sudar Barcelone i Real Madrida na Camp Nouu iščekuje se već tjednima.

Najveći svjetski nogometni derbi igra se u subotu od 18 sati u Barceloni, a osim tog, odskaču još četiri ligaška dvoboja koja slijede ovog vikenda.

Schalke - Borussia Dortmund (subota, 15:30)

Derbi Ruhra, sudar zakletih neprijatelja iz gradova udaljenih svega par desetaka kilometara. Policija će i ovoga puta imati pune ruke posla, a na samom terenu gosti iz Dortmunda favoriti su za trijumf. Osim što za vodećim Bayernom zaostaju samo jedan bod, igrači Jurgena Kloppa u utorak su svladali Arsenal na Emiratesu i dobili dodatni motiv za osvetu Schalkeu zbog dva poraza u dva lanjska susreta. U svom Gelsenkirchenu Schalke ne želi nikom priznati nadmoć, a pogotovo ne Borussiji.

Chelsea - Manchester City (nedjelja, 17:00)

Ruski protiv arapskih milijuna, Mourinho kontra Pellegrinija u ogledu momčadi vrijednih više od milijardu eura.

Prije početka sezone označavani kao glavni konkurenti za naslov, a sigurno nisu očekivali da će i jedni i drugi gledati u leđa Arsenalu te biti poravnati (Chelsea) odnosno zaostajati za Liverpoolom (City). Eventualnim remijem izgubili bi po još dva boda i zato nemojte sumnjati da će Stamford Bridge ponuditi obostrani juriš na tri boda.

Monaco - Lyon (nedjelja, 17:00)

Nakon odličnog starta Monaco je s tri zadnja gostovanja donio tri boda i predao prvo mjesto PSG-u. Momčad u koju je uloženo 130 milijuna eura i dalje je bez poraza, ali konstantnim remijima sigurno neće moći ispuniti san gazde Ribolovljeva o tituli u povratničkoj sezoni u Le Championnat. Lyon ove sezone igra grozno, tri pobjede imaju u 10 kola i definitivno moraju početi mijenjati stvari nabolje. Samo, 'nešto' će se pitati i domaćine iz Monte Carla...

Porto - Sporting (nedjelja, 20:45)

Nekad veliki rivali, danas voze različitim kolosijecima. U posljednjih nekoliko godina Porto se isprofilirao kao najbolji portugalski klub, dok je Sporting protekle sezone završio na razočaravajućem sedmom mjestu. U ovoj guraju puno bolje, trenutno su s pet pobjeda i dva remija drugoplasirani iza, pogađate - Porta. Pogled na ljestvicu jamči zanimljivu utakmicu, vatreno će biti na tribinama, ali i na terenu gdje bi glavne zvijezde mogle biti Kolumbijci (Montero iz Sportinga je prvi strijelac Primeire sa devet pogodaka, a Portov Jackson Martinez je na sedam).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider